Annonce

Annonce

Svar: Hvor meget tager babyen på om uge?


6. december 2008

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Kære Nal

Nu er jeg jo ikke jordemoder, men ifølge de bøger jeg har, så er 1200g i uge 27 meget fint, det er lidt mere end gennemsnittet, som ligger på ca 1000g i uge 27.

Hvor meget barnet vokser og udvikler sig styres af et meget komplekst samspil mellem moderen, moderkagen og barnet selv, derfor vil der være små afvigelser som stadig er helt normale. Børn vil derfor også helt naturligt have forskellig størrelse, når de bliver født - de vejer forskelligt og de har også forskellig længde og det normale område er stort :o)

Når man skal måle barnets vækst inde i livmoderen i dag, så bruger man forskellige metoder. Jordemoderen føler for det første uden på maven/livmoderen og mærker på hvordan livmoderen føles og hvordan den ligger. Derudover bruger jordemoderen ofte det der hedder ...


Annonce

... Symfyse-fundus-mål, hvor hun bruger et målebånd til at vurdere afstanden mellem den øverste del af livmoderen og ned til skambenet. Og tilsidst, så vurderer man også barnets vækst via scanning, som jo nok giver den bedste sikkerhed.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Hvor meget barnet tager på det næste stykke tid er individuelt, men gennemsnitligt vil dit barn tage ca 100g på om ugen de næste uger. Omkring uge 33 vil barnet gennemsnitligt veje ca 2000g, omkring uge 38 ca 3000g og omkring fødselstidspunktet uge 40 vil barnet veje ca 3600g. Som sagt er børn forskellige og der bliver jo født børn med en fødselsvægt på under 3 kg, ligesom der også bliver født børn med en fødselsvægt på over 5 kg ... Men 1200g i uge 27 lyder rigtig fint :o)

Jeg håber dette hjælper dig lidt videre og giver lidt ro, fortsat held og lykke med det hele :o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Pas godt på babynumsen i sommervarmen

Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.

For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...

Læs mere her



Annonce

Viden om børn:

Brystbetændelse

I daglig tale bruges betegnelsen brystbetændelse om to tilstande i brystet - det der egentlig er tilstoppede mælkegange, som er en ikkeinfektiøs tilstand i brystet og så en infektiøs brystbetændelse.

Tilstoppede mælkegange opstår ofte fordi amninger springes over eller fordi barnet ikke har fået "tømt" brystet tilstrækkeligt, måske fordi barnet dier med forkert teknik.

Infektiøs brystbetændelse opstår ofte, fordi det er gået hul på brystvorten, hvorved der er...

Læs mere i Babylex

Feberkrampe

Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.

Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak ... endelig én der kan give præcise råd og som ved hvad du taler om. Tusind tak.

Venlig hilsen Mette, førstegangs mor


Annonce