Annonce

Annonce

Brev:

Knubs til en klatretrold


3. december 2008

Kategori:
Alder:
16 mdr.

Knubs til en klatretrold

Kære Helen

Marc er nu blevet 16 mdr – han er kommet efter det med vægt og højde. Jeg synes han trives. Maden går i alt væsentlighed godt, han er tilfreds og afslappet i vuggestuen og hans pludren indeholder så småt se, hov, hej og noget ja, nej, op, bar som jeg tror er far og noget maa som måske er mor og måske er mad (forskellen her kan jo være hårfin ;0)

Men han er også en dreng med en stærk vilje og en aktiv lille klatretrold. Og det sidste giver hans mor dårlige nerver i denne tid. Han elsker at kravle op på en lænestol vi har i stuen. Først med en skammel foran – og nu kan han komme derop uden ”hjælp”. Han kan også kravle fornuftigt ned igen med numsen først – og det gør han også i langt de fleste tilfælde. Men han er også begyndt at kaste sig ud med hovedet først. Jeg fik grebet ham den ene gang, men ikke den næste gang. Han slog sig – om end han ikke var mere berørt end andre fald – selvom han landede med panden først uden at tage fra.

Min mand fik heller ikke grebet ham anden gang, da han gjorde det igen! Han gled ikke, snublede, missede noget – han kastede sig ud! Vi trøster ham selvfølgelig umiddelbart efter – og jeg har flere gange prøvet at efterfølgende at sige – ...


Annonce

... at det må han ikke, altid numsen først, det gør ondt etc. Men jeg har indtryk af at det preller af på ham – hvordan kan jeg lære ham at passe bare lidt på sig selv. Jeg kan jo ikke fjerne alle møblerne i stuen.

Vi kan selvfølgelig fjerne nogle af møblerne, købe bløde tæpper etc – eller er vi tilbage til 100% mandsopdækning, da der vil jo næsten altid være noget af kravle op på? Skal han ’inddæmmes’ eller vil han lære af sine oplevelser og vores nej?

Vi har også noget knas med at han ”nikker skaller” – han elsker at kaste sit hovedet ned i bløde ting (en dyne, bamse etc) – men nogle gange skelner han ikke mellem en blød dyne og f.eks håndtaget på en indkøbsvogn eller et bordben. Når han så har slået sig bliver han så sur på sig selv at han gør det en gang til. De andre tilfælde er under hyggeleg med mor og far – pludselig kaster han sig frem med hovedet først ind mod vores hovedet eller slår med en ting. Der gør ondt på ham og på os. Vi prøver nu at holde øje med ham og stoppe ham – flytte os i tide.

Skrammerne og den lidt hårdhændede adfærd gør mig ondt i hjertet – jeg vil jo så gerne passe på min lille mus. Kan jeg gøre noget for at hjælpe ham til færre knubs?

:0) Marc’ mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

17. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.

Indkøring i dagpleje del 2

Kære Helen Beklager at jeg skriver igen, men du giver så utrolig gode og...

Læs hele brevet og Helens svar


8. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.

Indkøring i dagpleje - 15 mdr.

Kære Helen Min søn på 15 måneder er for en uge siden startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


5. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.

Slår hundene

Hej Helen Jeg har et helt konkret problem herhjemme lige nu, og det er at...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.

Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad

Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...

Læs hele brevet og Helens svar


9. juni 2025 | Opdragelse | 16 mdr.

Far på turnus-job

Kære Helen Min mand har fået nyt job og skal arbejde på turnus (14 dage ude...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ruske

Lige meget hvor meget og hvor længe et barn græder, så må man aldrig begynde at slå eller ruske det. Et spædbarn som ruskes, kan få blødninger i hjernen og det kan medføre hjerneskade eller død.

Søg altid hjælp hos familie, venner, læge eller andre, hvis du oplever at dit barns gråd går dig så meget på, at du kan komme til at slå eller ruske dit barn. Det er vigtigt at søge hjælp! Og det er vigtigt at du taler med en du har tillid til og fortæller åbent og ærligt om, hvordan du...

Læs mere i Babylex

Steriltvandspapler

Steriltvandspapler bruges som smertestillende til fødende kvinder. Det er små indsprøjtninger af helt rent vand, som man lægger ind under huden i lænden.

Det svier, når de lægges ind og der lægges i alt 4 små steriltvandspapler ind. Når de først er lagt, oplever de fleste at de har god smertelindring. Virkningen kommer af, at stikkene afleder smerteimpulser, som netop er høje i lænden, når man har veer.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for altid lange og fyldestgørende svar.

Lone og Claus fra København


Annonce