Brev:
Kræsenhed og blefri om natten
Hej Helen
Det er vældig som jeg skriver til dig i øjeblikket...men der har åbenbart hobet sig en masse spørgsmål op.
Det gælder min ældste datter på 3 år og 10 måneder. Hun er blevet noget så forfærdelig kræsen. Indtil hun blev 3 år var hun stort set altædende. Og hun vil da også meget gerne spise, bare det er oliven, fetaost, pasta, laks, nogle gange kartofler og eks. kogt skinke. Almindelig frokostmad er ikke noget problem, hun elsker rugbrød, pålæg og eks. æg. Hun får altid tomat, agurk, peberfrugt og gulerod med i madkassen.
Den ene dag spiser hun kylling, næste dag kan hun ikke fordrage kylling. Hun spiser aldrig dressinger og sovs (hun spiser dog ketchup). Frikadeller er ok den ene dag, men ikke næste. Hun vil absolut ikke prøve noget nyt. Vi sætter aldrig andet på bordet, end den aftensmad der er ...
... blevet tilberedt, men jeg prøver at tænke hende ind i måltidet. Så der altid er noget hun kan spise. Alligevel synes jeg ofte det ender med pasta og friske sommergrøntsager (tomat, agurk, majs etc.).
Jeg serverer ofte fetaost eller noget andet med proteiner, fordi hun spiser så lidt kød. Hun vil ikke spise bønner og den slags i stedet for kød. Hun får allerhøjst noget frugt i løbet af eftermiddagen, så det er ikke fordi hun ikke er sulten når vi når til aftensmaden.
Hun spiser havregryn med rosiner til morgenmad.
Med hensyn til blefri nat. Hun har været renlig siden hun var knap 3 år. Nu er hun næsten 4 og jeg tænker på at tage bleen fra hende om natten. Hvordan gør vi det mest hensigstmæssig.... vennekredsen har mange gode og mange forskellige råd og vi er i tvivl om, hvordan vi skal gøre.
Venlig hilsen
Viktora
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
17. juni 2025 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Kære Helen Der har nu været en lang periode hvor min datter på 3 år og søn...
5. juni 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.
Hej Helen Tak for dit sidste svar angående min datter, som er meget afhængig...
4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.
Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng
Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...
23. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 9 mdr.
Kære Helen. Jeg håber, du kan hjælpe os med nogle redskaber til at håndtere...
19. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.
Hej Helen. Så er vi virkelig trådt ind i 3-års alderen med fulde kraft. Og...
Viden om børn:
Gylp
Når barnet spiser, sluger det ofte lidt luft, eller kommer til at spise for meget eller for hurtigt. Det resulterer i, at barnet ofte gylper efter et måltid, og det er helt normalt. Ofte er det, når barnet bøvser, at der kommer lidt mælk med op.
Hvis dit barn får flaske, kan du forsøge med en anden type flaskesut. Hvis hullet er for stort, så løber mælken for hurtigt. Du kan også forsøge at ændre spisestillingen, så dit barn sidder mere lodret, når det får mad.
Stå selv
Mange børn kan slet ikke vente på at komme op i lodret stilling og vil allerede i 5-6 mdr´s alderen gerne trække sig op ved mors eller fars hænder. Når det lykkes er det dejligt med en hoppetur på mors og fars ben.
Vær dog opmærksom på at barnet skal være noget ældre før det er stærkt nok til selv at kunne holde sig oprejst. Først omkring 10 mdr´s alderen rejser de fleste børn sig ved møbler og andre faste steder.
At barnet vil stå, betyder ikke at barnet er parat...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.