Brev:
Søvn og ammestop
Hej Helen.
Så er Jasmin blevet 11 mdr. Hun er startet i vuggestue (det er hun rigtig glad for) og hun er i rivende udvikling. Er iøvrigt blevet et helt andet barn efter hun har fået dræn i ørene. Hun er så glad og kærlig. Skønt.
Jeg ønsker at stoppe amning kort efter hun er blevet et år. Nu ammer jeg hende kl.19.30 inden hun skal sove og så vågner hun en gang i løbet af natten (tidspunktet varierer meget) og her giver jeg hende også bryst. På en god nat kan jeg lægge hende tilbage i hendes seng efter hun har spist, og hun sover videre, men andre gange, bliver hun rigtig ked og vil ikke sove videre.
I nat vågnede hun kl 01.45 og det tog tre kvarter at få hende til at sove. Hun vågnede igen kl 5 hvor hendes far tog kampen op og fik ...
... hende til at sove ved at lægge sig ind og sove sammen med hende. Hun græder meget og længe, og jeg vil meget gerne væk fra at hun skal sove sammen med os. Hun har tidligere været rigtig god til at falde i søvn selv, men ifm sygdom, har jeg sovet sammen med hende. Vi har ligeledes et problem når hun skal sove i barnevognen. Inden sygdomsforløbet, lagde vi hende i barnevognen, sagde godnat og gik. Nu er vi nødt til at køre en lille tur med hende.
Hvad gør vi for at få hende tilbage på sporet og hvordan får jeg stoppet amningen om natten?
Hun er begyndt at interessere sig meget for vores trappe og kravler op ad de første trin. Vi har selvfølgelig sat et gitter for, men skal vi lade hende øve sig under vores opsyn?
Med venlig hilsen
Jane
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
Viden om børn:
Klumpfod
Når børn fødes med en fod, der er bøjet indad, hvor fodsålen peger bagud og fodryggen fremad, så kalder man det klumpfod. Der er ca. 1 ud af 1000 børn der fødes med klumpfod og ca. halvdelen af disse har misdannelsen på begge fødder.
Man ved ikke hvorfor nogle børn fødes med klumpfod, men der er en vis arvelig tilbøjelighed. Man siger at risikoen for at føde et barn med klumpfod øges med en faktor 30, hvis en søster eller bror har lidelsen.
Drenge fødes hyppigere...
Donorhjælp
Hvis man ikke kan blive gravid på almindeligvis, så kan man benytte sig af en donor. Og i Danmark er der to muligheder:
1. Donor med sæd:
Kvinder der ikke har nogen mandling partner eller hvor den mandlige partners sædkvalitet ikke kan anvendes til befrugtning, har mulighed for at blive gravide med en sæddoner.
Sæddonation kan både være anonym og åben. På lægeklinikker vil den normalt være anonym, hvor man kan få åbne donorer på jordemoderklinikker.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.