Brev:
Håbløse nætter
Hej Helen,
Nu skriver jeg igen, da jeg har haft god gavn af dine svar på mine tidligere henvendelser.
Andreas er nu 6½ måned og trives i det store hele fint, dog er nætterne stadig meget uoverskuelige for hele familien.
Som jeg tidligere har skrevet i et spørgsmål til dig, er Andreas meget svær at få til at die i løbet af dagen, det lykkedes højst 2 gange om dagen. Og han vil typisk ikke ammes lige inden han skal puttes. Han vil som nævnt tidligere heller ikke tage flaske. Vores nætter ser typisk således ud:
Jeg lægger ham kl. 19, for det meste uden at blive ammet. Så vågner han mellem 22-24 og vil gerne ammes, her spiser han typisk en god portion. Herefter vågner han typisk ved 2-3 tiden og vil gerne ammes igen. For det meste er han vågen en hel time i forbindelse med dette måltid. Når han endelig falder i søvn igen er det højst for 2 timer og derefter sover han stort ...
... set ikke mere - højst nogle smålure på ½ time ad gangen.
Om dagen går det fint med en formiddagslur på 2- 2½ time og en eftermiddagslur på ca 1½ time. Så jeg vurderer ikke at han sover for meget om dagen.
Jeg har købt bogen "Sov igennen - uden gråd" som jeg synes er rigtig god. Det jeg dog er i tvivl om er, hvornår amningen om natten kan / skal stoppes. Ifølge bøgerne behøver børn på Andreas' alder ikke mad om natten. Er du enig i den betragtning ?
Jeg har ingen problemer med at amme 1-2 gange i løbet af natten, det der er problematisk er at han tit har vågne perioder i løbet af natten på helt om til 1½ time ad gangen. Og derudover vågner han også tit og skal have sin sut.
Hvilken plan for natten vil du råde os til at indføre ? og hvor stor mængde modermælk/mme skal et barn på Andreas' alder have i døgnet.
På forhånd tak for svaret.
Med venlig hilsen
Dorthe
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
Viden om børn:
Klapvogn - køb af klapvogn
Når I vil købe en klapvogn, skal I overveje, hvad jeres behov er. Der findes mange forskellige modeller af klapvogne, som hver har deres fordele.
En klapvogn kan være praktisk, når I bevæger jer rundt i byen, eller tager feks. bus eller tog. En klapvogn er ofte let at manøvrerer rundt med, og den fylder ofte mindre end en barnevogn, hvilket kan gøre den praktisk i hverdagen. Samtidig kan mange klapvogne klappes sammen, så de f.eks. kan være med i bilen, hvis I f.eks. skal i ZOO...
Bleskift
Et nyfødt barn skal have skiftet ble ofte, i begyndelsen er det mellem 6 og 10 gange i døgnet.
Før bleskift er det rigtig godt, hvis man har samlet de ting man skal bruge sammen, så det er klar: vaskefad, vaskeklude, rene bleer, håndklæde, undertøj osv.
Spæde børn kan ikke lide at få alt tøjet af, så når bleen skal skiftes, så vil dit barn være mere rolig, hvis du lader det beholde noget af tøjet på imens. Det er derfor smart med bodystockings og lignende som kan...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.