Svar: Amning - vil ikke spise ved højre bryst
Kære Laila
Det lyder som om at du ammer meget i øjeblikket og som om at din datter får fint med mælk. Det er dejligt at høre at du har fået øget din mælkemængde så Line om aftenen fint kan nøjes med mælk hos dig og hvor dejligt at hun også er begyndt at sove et lidt længere stræk om aftenen og natten :o)
Din lidt langsomme nedløbsrefleks på højre side kan sagtens have noget at sige, når Line ikke rigtig vil spise der. Det kan være en god idé, hvis du kunne stimulere brystet lidt inden du lægger til, så du får sat lidt gange i nedløbsrefleksen. Det kan du gøre med hænderne, håndudmalke lidt - man kan faktisk også få en syntocinonspray som hjælper på nedløbsrefleksen, men når det ikke gælder hele døgnet og er mere på den ene side end på den anden, så lyder det ikke umiddelbart nødvendigt hos dig.
En anden mulighed er at du snyder hende ved at vende hende rundt og amme hende i ...
... tvillingestilling på højre side. Da Lines yndlingsbryst er venstre bryst, så kan du udnyttet dette. Når du ammer på venstre bryst, så vil hun ofte ligge på sin egen højre side, når du altså ammer hende i traditionel stilling på venstre bryst. Ved at bibeholde hende liggende på sin egen højreside og bare flytte hende de 30 cm til højre og lægge hende til højre bryst i tvillingestilling, så kan du snyde hende til at tro at hun er lagt til på venstre bryst - kan du følge mig? Det kan nogle gange få barnet til at tage fat og spise uden problemer ... :o)
Jeg synes det du fortæller lyder rigtig fint og helt passende for hendes alder. Det er meget normalt at børn netop i 3 måneders alderen spiser hyppigere og lidt mere kortvarigt og det er helt okay. Hun lyder til at stortrives. Jeg håber du har fået lidt idéer til at få hende til at tage bedre mod højre bryst :o)
Fortsat held og lykke med hende:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.
Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...
Viden om børn:
Barselsorlov
I har begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.
Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter har I 32 ugers forældreorlov hver, som I frit kan fordele mellem jer. Det er dog kun i 32 uger af jeres...
Strækmærker
Under graviditeten oplever mange kvinder at de får strækmærker i takt med at maven vokser.
Har man først fået strækmærker forsvinder de ikke igen, men de bliver som regel næsten usynlige indtil en næste graviditet.
Mærkerne skyldes bristninger i underhuden. De kommer både fordi at maven vokser, men også fordi der sker nogle hormonelle forandringer. De kommer ofte på maven, lårene, brysterne, ballerne og/eller armene, og i starten ses de ofte som rosa eller blålige...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.