Svar: Spytter maden ud - vil han spise selv?
Kære Sanne
Dejligt at det er gået så godt med at komme tilbage på arbejde og starte i dagpleje - det er jo noget nyt pludselig at skulle have hverdagen til at fungere på den måde, så det er godt når det går godt :o)
Med den alder Oliver har er det helt oplagt at lære ham at spise med gaffel og derudover skal han også have mad i stykker, som han stadig kan spise med fingrene. Han kan sagens spise kvarte stykker rugbrød som han selv kan bide af, ½ frikadelle osv. men han kan også sagtens spise mindre stykker mad med en gaffel.
Så lad ham endelig spise selv, så meget som muligt :o)
Skeen skal han være lidt ældre for at mestre. De fleste børn er omkring 16 måneder inden de er i stand til at spise med ske selv, men gaffel og fingrene er bestemt ikke noget problem.
Med hensyn til vælling om aftenen, så lyder det som om at det fungerer ...
... rigtig godt og det er fint at I beholder flasken lidt endnu. Stille og roligt skal vællingen om aftenen dog væk, især af hensyn til hans tænder som ikke har godt af mælkesukkeret ... :o( Derfor vil det være rigtig fint, hvis I i løbet af de næste par måneder, kan begynde at skrue indtaget af flaske lidt ned, så han stille og roligt kan undvære og i stedet drikke lidt mælk af en kop og få en godnathistorie inden sengetid.
I kan desværre ikke regne med at han selv siger fra, han forbinder flasken med at skulle sove, den er tryg og rar og giver ham en ro som han naturligt vil efterspørge. Derfor bliver det jer, som stille og roligt skal erstatte flasken med et nyt putteritual og ofte vil en kop lun mælk og måske en banan, tandbørstning og så en godnathistorie være en god idé.
Håber ovenstående er svar nok på dine spørgsmål, fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
Viden om børn:
Erstatning - modermælk
Hvis du ikke ammer dit barn, eller hvis du ønsker at supplere din amning med mælk, så er det meget vigtigt, at du giver dit barn modermælkserstatning. Barnet må ikke få almindelig komælk at drikke, før det er 12 måneder gammel.
Modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Det er af høj kvalitet, der er store krav til produceringen og sammensætningen af modermælkserstatning, og børn der får modermælkserstatning vokser og trives rigtig godt. Modermælkserstatning forhandles som...
Epiduralblokade ved fødsel
En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.
Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.