Svar: Søvn og yoghurt
Kære Linda
Måske har din dreng behov for lidt mere mad i løbet af formiddagen, det vil være helt relevant med den alder han har nu at han begynder at få morgen mad + et fast mellemmåltid om formiddagen inden formiddagslur.
Det er dog også sådan at børn ofte begynder at sove en lidt kortere formiddagslur og så tager en lidt længere middagslur i stedet og det kan også være den rytme, din dreng er ved at få.
En plan for dagen kan se således ud:
Tidlig morgen 05: Flaske
Morgen 7.30-8: Havregrød, vand af kop
Formiddag 9.30: En portion frugtmos, frisk frugt i hånden, det kan være de lidt blødere frugttyper som appelsinbåde, kiwi, blommer, ferskner osv. Vand af kop.
Puttes til formiddagslur ca kl. 10
Frokost 12: Grøntsagsmos med kød eller fisk og tilbydes derudover ristede rugbrødsbjælker, agurkestænger og lignende i hånden. Kan også få lidt kartoffelbåde, lidt ris med lidt sovs eller lignende rester fra aftensmaden. Vand af kop.
Puttes til middagslur med en flaske ca kl. 13-13.30
Eftermiddag 16: Tilbydes lidt flerkornsgrød med frugtmos, vand af kop. Tilbydes igen lidt frisk frugt i hånden at sutte på og gnaske lidt i.
Aften 18: Grøntsagsmos med kød eller ...
... fisk og udgangspunktet bliver stille og roligt jeres mad. Tilbydes ris, grøntsager og lignende moset med lidt sovs, kogte blomkål og broccolihover, kartoffelbåde og lignende at sidde med i hånden selv, brødskorper og hvad der eller er. Indmaden af en frikadelle kan kommes i grøntsagsmosen osv. Vand af kop.
Puttes til natten med en flaske ca kl. 19.30-20
Sen aften 23-24: Flaske
Nat 23.30-05: Sover uden at få mælk
Med hensyn til yoghurt, så anbefales det at børn først efter 9 måneders alderen tilbydes større mængder komælk. Han må dog gerne få det, har han f.eks. lidt tynd mave så kan lidt A38 eller tykmælk være en god idé. Men ellers tænker jeg at det er bedre at give ham komælk via maden I spiser, sovs, ost osv. så han bruger sin ration af mælk på at få mad der tager udgangspunkt i jeres mad.
Hvis du gerne vil give ham lidt yoghurt, så anbefales det at vælge A38, tykmælk eller neutral sødmælksyoghurt og så selv komme frugtmos på. Hvis man køber frugtyoghurt er sukkerindholdet ofte meget stort. Ymer, Ylette og Kvark anbefales ikke til børn under 1 år på grund af indholdet af protein.
Jeg håber ovenstående hjælper videre på vej, fortsat held og lykke:o) Rigtig god weekend.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
Viden om børn:
Amning
Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn ammes sålænge som muligt. Helst fuldt ud til de er 6 måneder gamle og delvist frem til 12 måneders alderen eller længere, hvis mor og barn ønsker det.
Brystmælk er nøje afstemt til barnets forskellige behov og modermælk indeholder vigtige antistoffer, som beskytter det lille barn mod infektioner. Det tager tid at etablere en amning, for de fleste tager det ca. tre uger, men der kan gå op til 6 uger før mælkemængden har afstemt sig efter barnets...
Akupunktur
Der findes mange former for akupunktur. Oprindeligt er akupunktur en gammel kinesisk behandlingsform, som går ud på, at man ved at sætte nåle ind forskellige steder i kroppen, blandt andet kan bedøve eller lindre smerte.
Behandlingen har været brugt i mange tusinde år. Det er en behandling, der baserer sig på en holistisk opfattelse af kroppen og hvor man med nåle regulerer energiblokeringer i kroppen.
Akupunktur er blevet mere og mere almindeligt at bruge i...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tusind tak for dine tidligere svar som er virkelig brugbare.
Jeg er glad for din tilgang til barnet. Synes det kan virke meget frustrerende at der stilles store krav til de små og at der er en holdning til at man bare skal tage "kampen" med dem og dermed have sig et ulykkeligt barn. Så hvor er jeg glad for at have dig!
Med venlig hilsen
Pernille, mor til dreng på 6 måneder