Annonce

Annonce

Brev:

Jeg glæder mig ikke til vuggestuen


8. november 2008

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Jeg glæder mig ikke til vuggestuen

Hej Helen

Min søn er nu snart syv måneder, og om 2-2,5 måned skal han i vuggestue. Vi har ikke så meget valg og kan ikke vente nogle måneder, da jeg er studerende og må starte op til semesterstart.

Jeg har imidlertid meget dårlige følelser angående vuggestuestart. Den vuggestue han mest sandsynligt får plads i (en dagplejemor er af forskellige grunder ikke aktuelt her vi bor), har ikke ligefrem rygte på sig for at være den bedste. På den årlige forældreevaluering får den ret dårlige karakterer i forhold til de andre vuggestuer i området, og når jeg selv går forbi den når de er udenfor, ser det ud til at pædagogerne hellere taler med hinanden end at lege med børnene. Min dreng står på venteliste til andre vuggestuer, men ventelisten er lang, og i den institution vi helst vi have ham i er integreret, så børn med store søskende går foran i køen.

Desuden synes jeg han er så lille til at starte i ...


Annonce

... vuggestue. Han vil være 9,5 mnd., og det er vel sandsynligvis i separationsangstperioden?

Min kæreste mener vi godt kan vente, så jeg er hjemme et halvt år ekstra uden SU, for vuggestuen koster alligevel det jeg får i SU og vi så måske kan få plads i en bedre vuggestue hvis vi tager et halvt år ekstra på ventelisten. Det vil dog blive meget besværligt i forhold til mit studie.

Vi tænker uanset ikke under nogen omstændigheder at have ham i vuggestuen på fuldtid. Min kæreste arbejder så han har lange friperioder, og da kan han selvsagt være meget hjemme med vores søn i dagtimerne. Men er det en god idé at han nogle uger er meget i vuggestue, andre knapt så meget? Vil det forvirre ham, eller vil han gå glip af noget i forhold til de andre børn?

Har du nogle idéer til hvordan jeg skal blive lidt mindre bange for at aflevere ham, eller kender du til fordele og ulemper ved tidlig institutionsstart kontra sen?

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.

Varme i barnevogn

Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Jordbær til baby

Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.

Sover kun 30 min ad gangen

Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Æg

Hårdkogte æg, eller æggepandekage, kan gives fra 6 måneders alderen. Men i små mængder. Æg kan således gives som en del af en varieret kost og mange børn kan godt lide smagen af æg.

I æggeblommen findes et relativt højt indhold af kolesterol, det er dog først og fremmest madens indhold af mættet fedt, der påvirker blodets kolesterolindhold.

Man ved ikke præcist, hvor meget æg man kan tåle før det ses på kolesterolindholdet. Nogle mennesker kan spise meget æg og...

Læs mere i Babylex

PKU

Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.

I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Mange tak for dine mange meget gode og brugbare råd. Jeg er glad for at man kan skrive til dig. Ingen som jeg har mødt har så mange gode konkrete råd som du har og samtidig kan man altid mærke at det er med et stort hjerte. Tak! Persi


Annonce