Brev:
Detaljeret madplan
Hej Helen,
Så har jeg brug for din hjælp igen. Vores dreng er snart syv måneder og er godt i gang med skemaden, men jeg har svært ved at få indført mere end tre skemåltider om dagen og er samtidig i tvivl om, hvordan jeg skal/kan tilberede kød m.m.
Hans madplan ser pt således ud:
Tidlig morgen: Flaske
Morgen: Havregrød med sukker og frugtmos – jeg ved godt at småbørn egentlig ikke skal have salt, men er det ok at salte grøden lidt ellers smager den i bund og grund jo forfærdeligt…
Formiddag: En flaske
Frokost: Grøntsager med ris eller kartofler (evt. frugtmos) efterfulgt af en flaske, når han skal sove til eftermiddag
Eftermiddag: Flaske og frugtmos
Aften: Grøntsager med ris eller kartofler og kød + frugtmos
Sengetid: Flaske
Midnat: Flaske
Som du kan se får han stort set kun grøntsager og frugt. Kødet har jeg indtil videre bare kogt – det gælder både kylling og kødboller. Her kommer mine udfordringer. Jeg ved ikke helt, hvordan jeg ellers skal tilberede kødet. Han kan selvfølgelig spise det samme som os, men jeg skal lige have omstillet vores mad til at være mere børnevenlig, så indtil videre tilbereder jeg hans mad separat.
Derudover skal ...
... han også have flere små måltider, men jeg har lidt svært ved at få dem i gang. Indtil videre får han kun frugt i små stykker og lidt hvidt brød uden noget. Måske er det frygten for at han ikke kan tygge det….
En anden udfordring, som jeg gerne vil have hjælp med. Vi har netop været ude og rejse i 4 uger, hvor vores lille dreng tilbragte en del tid i sin klapvogn og autostol og ofte fik han sin flaske, når han sad/lå der. Det var der slet ikke nogle problemer med, men nu har vi meget svært ved at få ham tilbage på armen igen. Og det savner jeg frygtelig meget! Han vil stort set kun tage sin flaske, når han ligger for sig selv i sin seng eller på sit legetæppe. Skal jeg blive ved med at forsøge eller skal jeg bare acceptere, at det er sådan fremover.
Sidst men ikke mindst, så er mælken kommet tilbage i mine bryster! Jeg har ikke ammet i næsten 5 måneder og det er første gang det er sket. Jeg fik piller til at stoppe mælkeproduktionen, da jeg fik en meget stor knude på det ene bryst. Det ene bryst løb helt af sig selv og jeg kunne få mælk ud af dem begge med meget let med massage.
Det var vist det for nu.
På forhånd tak og god weekend.
Udenlandsdanskeren
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
Viden om børn:
Sut
Før i tiden var det almindeligt, at børn fik en sut med det samme, når de blev født. I dag mener man, at det er hensigtsmæssigt at man venter med at give barnet en sut, til amningen er etableret.
Hvis barnet får en sut for hurtigt, så kan det gå ud over barnets lyst til at die ved brystet. Dertil kommer at sutteteknikken er forskellig alt efter om barnet dier på brystet eller sutter på en sut.
Du kan møde mange forskellige holdninger til det at bruge sut og det er vigtigt...
Fontanellen
Det bløde punkt, som barnet har oven i hovedet, kaldes fontanellen. Barnet fødes med flere fontaneller, som er de steder, hvor kranieknoglerne mødes og endnu ikke er vokset sammen. Når barnet skal fødes, er det rigtig smart, at kranieknoglerne er bevægelige, så hovedet lettere kan komme igennem fødselsvejen. Samtidig sikrer bevægeligheden, at der er plads til, at barnets hjerne kan vokse.
Der sker ikke noget ved at røre forsigtigt ved fontanellen, og du kan roligt rede med en...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen
Tusind tak for dit svar sidste gang med søvn-fase-skift-problemer. Tænk engang - det virker! Og nu har vi bøvlet i en hel måned med en træt lille pige, så det er bare så skønt at kunne lulle hende i søvn på en god måde. Plus - at du skrev det med perronen og sovetoget.
Tak,
fra forældrene til pige på 6 måneder