Brev:
Mærkelig opførsel
Hej
Jeg er ny her på siden og håber du kan hjælpe mig/os med et par spørgsmål store som små, puha der er nok af dem... spørgsmålene.
Vi er førstegangs forældre til en pige på 1,5 år. Nanna.
Vi har igennem hele hendes korte liv, haft besvær med at få hende til at sove.
Det startede godt ud, den allerførste nat græd hun hele natten. Vi gjorde måske den fejl at gøre hende til et "falde i søvn på armen barn", da det var den måde der nogenlunde virkede. Hun faldt i søvn mens hun ammede.
Jeg er godt klar over at det er vores egen skyld at hun ikke kan falde i søvn selv nu, for det kan jo umuligt være nannas skyld, men hvordan kommer vi videre nu?
Lige nu putter vi hende ved at hun får massage i stuen, så går vi ovenpå til hendes værelse, hvor vi synger en sang, mens hun sidder i sengen. Så går den ene af os ...
... ned igen. Den anden ligger sig på madrasen, der ligger på gulvet i værelset, og venter på at hun falder i søvn.
Altså giver hende sut, tysser på hende aer hende over håret, vi snakker ikke til hende, siger kun at hun skal ligge sig ned når hun sætter sig op/rejser sig op.
En ting vi undrer os over, er at hun bliver ved med at kaste sutten ud mellem tremmerne på sengen, men hun vil gerne have den igen når vi giver hende den.
Vi giver hende næsten altid en sutteflaske med mælk, for det får hende som regl til at sove. Vi er dog meget imod det, da det selvfølgelig ikke er godt for tænderne, og hun tit også får en om natten når hun vågner der.
Det store problem er også at hun kravler ud af sengen på et split sekund hvis vi går ud af døren. Altså bruger vi næsten hver aften en time på at putte. Har du nogen gode råd?
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
17. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Kære Helen Beklager at jeg skriver igen, men du giver så utrolig gode og...
8. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Indkøring i dagpleje - 15 mdr.
Kære Helen Min søn på 15 måneder er for en uge siden startet i dagpleje....
5. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Hej Helen Jeg har et helt konkret problem herhjemme lige nu, og det er at...
9. juni 2025 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Min mand har fået nyt job og skal arbejde på turnus (14 dage ude...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
Viden om børn:
Medicin til børn
Et lille barn må aldrig få medicin, uden at lægen har ordineret det. Børn skal have helt andre mængder end voksne og reagerer anderledes på visse produkter.
Har dit barn fået ordineret medicin, så er det vigtigt at følge lægens instruks. Er der f.eks. ordineret penicillin i 6 dage, så er det vigtigt, at du giver medicinen i 6 dage og ikke stopper efter 3 dage, fordi du synes, at barnet virker frisk og rask. Hvis du stopper for hurtigt, risikerer du, at sygdommen vender...
Barselsorlov
I har begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.
Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter har I 32 ugers forældreorlov hver, som I frit kan fordele mellem jer. Det er dog kun i 32 uger af jeres...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.