Annonce

Annonce

Svar: Nattesøvn og ruller ikke


1. november 2008

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Diverse.

Hej igen.

Min umiddelbare tanke er at du skal forsøge at følge den plan jeg netop har sendt dig vedr. rytme for dagen. Det at din dreng sover, spiser, ammes, leger osv. på nogenlunde faste tidspunkter kan godt give jer lidt bedre og mere rolige nætter. Ved at følge en fast plan er du for det første sikker på at han ikke vågner fordi han er sulten eller tørstig, men også sikker på at han ikke sover for meget, bliver puttet for tidligt osv.

Derudover tænker jeg at det naturligvis også handler om den alder han har lige nu og det faktum, at han måske lettere lader sig forstyrrer, når han f.eks. ammer hos dig om dagen. Han har sværere ved at koncentrere sig om brystet og det at spise og får måske ikke helt mælk nok i løbet af dagen, hvorfor han naturligt vil søge det om natten. Det at du oplever at hans søvn er blevet værre efter start med fast føde, kan altså godt skyldes at den faste føde fylder for meget og mælke-væskebehovet ikke dækket ...


Annonce

... helt godt nok. Derfor er det vigtigt at du sørger for at tilbyde ham små måltider, så der hele tiden er plads til at følge efter med mælk.

Med hensyn til at rulle, så er det en rigtig god idé at du hjælper ham med dette. Med den alder han har nu, er det godt, hvis han både kan rulle fra mave til ryg og fra ryg til mave. For at stimulere ham til dette, er det vigtigt at han så vidt muligt ikke sidder, men lægges på maven dagligt. Gør det til en vane at du altid lægger ham på maven, når du lægger ham fra dig og han er vågen. På den måde starter ham med at ligge på maven og vil naturligt komme til at ligge mere på maven end han gør lige nu.


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Derudover er det en rigtig god idé, hvis du kan tumle med ham, jo mere du kan svinge ham, dreje ham osv. jo bedre er det. Det er ved at blive drejet rundt, vendt op og ned at han får stimuleret sin balance og det hjælper ham motorisk på sigt.

Håber ovenstående hjælper på vej, fortsat held og lykke:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.

Varme i barnevogn

Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...

Læs hele brevet og Helens svar


29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.

Indkøring af hjemmepasser

Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...

Læs hele brevet og Helens svar


28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.

Svedproblemer efter fødslen

Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Øl og amning

Før i tiden anbefalede man, at kvinder der lige havde født, og som gerne ville amme, drak en maltøl eller en mørk hvidtøl dagligt, fordi det kunne hjælpe med at sætte mælkeproduktionen op. Det var kun øl af denne type, som havde effekt, og effekten skulle skyldes maltindholdet. På barselsafdelingen kunne man derfor få en øl til frokost eller aftensmaden, hvis man havde brug for det.

Det anbefales dog ikke mere, at man forsøger at øge sin mælkeproduktion ved at drikke øl....

Læs mere i Babylex

Klumpfod (varusfod)

I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.

Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Mange tak for dit svar. Vi brugte alle dine råd i går, og Oscar endte med at sove fra 23, hvor han selv vågnede for mad og helt indtil 04.45, så jeg er lykkelig! Nu må vi bare blive ved, og så skal det forhåbentlig nok gå ...

Tak fra Maja
Mor til Oscar på 7 måneder


Annonce