Brev:
Mange opvågninger om natten og sove hos mig
Hej Helen
Så er jeg her med et nyt problem : )
Indtil for lidt over en måned siden sov Alberte på snart 8 mdr. i sin egen lift hele natten. Da jeg stoppede natamningerne ved 6½ mdr. begyndte det at blive svært at få hende til at sove igen efter de opvågninger, hun var vant til fra amningerne. Det begyndte at blive sådan, at hun vågnede ved 3 tiden hver nat (blev ammet ca. 23 og 05, som du anbefaler) og var meget svært at få til at sove igen.
Jeg har ikke indtrykket af det var sult eller tørst, der vækkede hende. Jeg tilbød hende vand af kop, hvilket hun ikke var interesseret i, og når hun endelig faldt i søvn igen efter 1-2 timer, og så vågnede ved 6-7 tiden var hun nærmest ligeglad med mad. Jeg sad med hånden nede hos hende i liften, som du albefaler.
Så var det, at der kom et tigerspring, en forkølelse og nogle nye tænder, og hovsa, nu har hun så sovet i dobbeltsengen ved siden af mig den sidste måned. Det er et ...
... rimelig bevidst valg, for jeg kunne simpelthen ikke få hende til at sove mere end en halv time ad gangen til sidst, og jeg har også en pige på 3½ som jeg også skal have energi til i løbet af dagen.
Den store sover i øvrigt også hos os den sidste del af natten. Så der er ved at være trængsel nu. Men de sover begge upåklageligt, når de ligger i vores seng. Jeg tænker, det er en rimelig urolig tid for Alberte her ved 7-8 måneders alderen, pga. seperationsangst (hun er begyndt af bevæge sig en smule), forkølelse, tænder osv. Men jeg er bange for, om det for hver dag bliver sværere og sværere at vænne hende over i sin egen seng, hvilket jeg planlægger at gøre i julen...?
Eller mener du, fra din erfaring, at det er helt fint at have hende i dobbeltsengen i disse mdr., og at hun så ved 9-10 mdr. alderen begynder at sove bedre, selvom det bliver i egen seng?
Jeg glæder mig som altid til at læse dit svar.
Med venlig hilsen
Louise
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
Viden om børn:
Sele til barnevogn
Barnevognssele anvendes, når der er risiko for at barnet kan falde ud af barnevognen og barnet bør være under opsyn, når det er i sele. De fleste børn har brug for sele i barnevognen fra de er 6 måneder gamle - nogle børn lidt før.
Du bør altid vælge en barnevognssele som er DVN mærket (Dansk Varefakta Nævn). Selen skal spændes fast i barnevognens bund og den må ikke kunne trækkes løs.
Selvom barnet ligger i DVN mærket sele, skal der altid være opsyn med et barn...
Nakkefoldsscanning
En nakkefoldsscanning foretages i 11.-13. graviditetsuge, og her kigger man via et ultralydsapparat, som køres rundt på den gravides mave, på barnet inde i livmoderen.
Denne scanning kaldes også 1. trimester-scanning, og man ser efter:
- om der er liv
- om der er mere end ét foster
- hvor langt du er henne - man fastsætter datoen for forventet fødsel.
Hvis du ønsker at vide, om dit barn kan have en kromosomafvigelse som f.eks. Downs Syndrom, så...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen!
Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!
Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".
Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.
Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.
Venlig hilsen
Helt Utrolig Lettet