Brev:
Bekymret for at noget er galt
Hej Helen
Vores dejlige piger er nu 1 år. Født 6 1/2 uge for tidligt.
Som du ved, har jeg som mor haft en del bekymringer angående vores ene skønne pige. Jeg har slået det hen i lang tid, fordi både min sundhedsplejerske og neonatallæge sagde hun var fin, fin - men her til morgen sagde min forlovede, at han måske også mente, der var et eller andet, der ikke var som, det skulle være. Og han har ellers i det hele år sagt, at hun var fuldstændig som hun skulle være...
Hun var hurtigst motorisk af vores to piger. Var hurtig til at rulle rundt, kravle etc. Når pigerne leger på gulvet etc, ligner de hinanden som to dråber vand...og opfører sig også sådan.
Men, men; Der er et eller andet. Vores ene pige er mere urolig, hun kaster sig ofte bagover, skriger og jamrer sig. Hun har det her helt specielle skrig, som ikke bare er skingert, men uhyggeligt skingert :-) De sidste mange dage har hun bare villet sidde ved os hele tiden. Men når hun kommer op, græder, jamrer hun - kaster sig bagover... Hun er mere "stiv" i dét, end vores anden pige. Dét, der med at kaste sig bagover - meget jamrende - og med det karakteristiske ...
... skrig - er meget dominerende. Hun har også ofte tungen ud af munden - det har jeg nu ikke lagt så stor vægt på - men mere registreret at dette også er mere dominerende end hos vores anden pige.
Endelig kan man se det i spise-situationer, at hun gør noget vores anden pige ikke gør. Hun sidder - indtil maden kommer - og fægter med armene ind foran sig. Det lyder selvfølgelig helt normalt for børn i den alder, at de bliver ivrige og sådan.. Men hun gør det rigtig, rigtig meget. Det er svært for hende bare at sidde rolig og stille. Jeg har tænkt om, hun har damp eller noget i den dur.....?
Det er godt nok een svær situation det her. For når jeg spørger min sundhedsplejerske og neonatallæge siger de, det hele er fint-fint. Men det er jo bare 10-15 minutter de kigger på hende, når hun leger fint på gulvet. Ikke i de situationer beskrevet ovenfor. Nogle gange virker hun virkelig som om, hun har ondt. Og er plaget af et eller andet. Vi kan bare ikke finde ud af hvad. Selv om vi vi prøvet ALT!
Hvad kan vi gøre som forældre? Der må da være nogen, der kan undersøge hende lidt mere tilbundsgående.
Med venlig hilsen
Anonym
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
Viden om børn:
Feberkrampe
Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.
Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har...
Efterveer
Efter fødslen skal livmoderen trække sig sammen til normal størrelse igen, - disse sammentrækninger kalder man efterveer. Jo flere børn man har født, jo mere vil livmoderen skulle trække sig sammen, og jo værre er efterveerne ofte.
Efterveer mærkes ofte under amning. Når barnet dier ved brystet, produceres hormonet oxytocin, der får livmoderen til at trække sig sammen og i dagene efter fødslen vil livmoderen gradvist blive mindre - lige efter fødslen går livmoderen ofte til...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen
Jeg skriver da jeg gerne vil takke dig for dine råd og støtte. Lige da jeg læste dit brev blev jeg ked af det, for jeg ville for alt i verden være en mor, som giver sit barn opmærksomhed nok. Men du havde jo ret :0)
Jeg har fået det godt igen, er begyndt at arbejde og får medicin og går til samtaler ved en psykolog. Det har hjulpet mig meget.
Jeg vil sige 1000 tak til dig for at støtte mig og give mig råd.
Du hører nok fra mig igen
Knus fra mig