Annonce

Annonce

Brev:

Amning om natten - hvor længe?


22. oktober 2008

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Amning om natten - hvor længe?

Hej Helen.

Jeg skriver fordi jeg har lidt svært ved at gennemskue hvordan jeg forholder mig i forhold til amning af min søn på 9 måneder. Han vil stadig gerne ammes og det er jo dejligt! Han får tilbudet 3-4 gange om dagen: når jeg henter ham i vuggestuen omkring kl. 14, igen inden han skal sove omkring kl. 19 og så en sidste gang i løbet af natten. Ellers får han modermælkserstatning – om formiddagen i vuggestuen og om eftermiddagen, den ene gang om ugen min kæreste henter ham tidligt.

Men nu hører jeg, at han da ikke behøver spise igen om natten. Han skal sove igennem og har slet ikke brug for mad på det tidpunkt… Det er muligt at det er korrekt, men jeg har lidt svært ved at droppe natteamningen – og det lader til at min søn også har samme ”problem”. Ofte er det jo bare ren refleks, at vi tager ham op, når han vågner om natten og så kommer han over i sengen og får lidt mælk. Men hvornår og ikke mindst hvordan ”afvænner” vi ham med nattespiseriet? ...


Annonce

...

Ofte spiser han ikke så meget til aften og får altid tilbudt bryst inden han skal sove, hvilket han altid tager imod. Men hvis ikke han har fået så meget med substans sidst på dagen, så er det måske meget naturligt at han vågner om natten?

I slutningen af november skal min kæreste og jeg på ”kæreste-weekend” – det vil sige en enkelt overnatning på et hotel med middag og den slags, for at vi kan få lidt alenetid. Det er første gang vi skal være væk fra vores søn om natten og det er jeg selvfølgelig lidt nervøs overfor, men er tryg med min søster, der skal passe ham. Men hvad med natmaden? Skal han have noget? Kan hun evt. give ham lidt erstatningsmælk – eller bør vi droppe det allerede nu?

Jeg skal lige høre om der overhovedet er noget næring i min mælk nu? Og om den overhovedet kan mætte som før? Jeg synes nemlig ofte han begynder på sit mam-mam under 1 time efter amning…

Jeg håber du endnu en gang er klar med et par gode råd...

Hilsen Rikke

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Pas godt på babynumsen i sommervarmen

Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.

For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Fravær og tilknytning

Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Søvn - terroristen

Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.

Varme i barnevogn

Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Jordbær til baby

Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Lure i dagplejen

Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Æbler og æblemos

Barnet kan fra 6 måneder spise al slagt frugt, frisk eller kogt. Frugten bør stadig moses, og æblemos vil ofte være et hit hos børn - især hvis det serveres, som topping på en grød. Rå æbler bør du dog være opmærksom på.

Børn under 3 år bør ikke få fødevarer, som er meget hårde eller som knækker let. En stor æblebåd kan knække og sætte sig fast i halsen, og af samme grund kan det ikke anbefales at give små børn et helt æble at gnave af. Du skal også være opmærksom på skrællen,...

Læs mere i Babylex

Peanuts og børn

Peanuts (jordnødder) - bør ikke gives til børn under 3 år. Det samme gælder andre hele nødder, vindruer, popcorn, rå gulerødder og lignende hårde fødevarer.

Børn under 3 år vil ofte have vært ved at tygge og bearbejde hårde fødevarer, og der er derfor en risiko for, at barnet fejlsynker - og det kan være meget farligt. I værste fald kan f.eks. en peanut sætte sig fast ved luftrøret og blokere luftvejene. Især peanuts og stykker af rå gulerod har vist sig at udgøre en stor risiko...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusind tak for dit svar, som kom langt hurtigere end forventet :)

Dejligt, tak
Christina


Annonce