Brev:
Får min pige på 7 mdr. mælk nok?
Kære Helen.
Som jeg tidligere har skrevet til dig, så har min datter haft den (u)vane partout at skulle ammes i søvn, hvorefter hun har hængt mig i brysterne natten lang. Ved den mindste opvågning har hun ledt efter brystet og først sovet videre ved at få det behov tilfredsstillet.
Vi har med helt utrolig stor succes benyttet os af Sovecoach's op/ned-metode i en uge nu, samt begyndt at putte hende i eget værelse, og allerede fra første nat sov hun igennem uden at vågne mere end én gang. Nogle nætter har hun bare sovet helt igennem uden at vågne overhovedet. Jeg behøver vel ikke fortælle dig, hvor ubeskrivelig fantastisk det er. Mit overskud er bare så stort lige pludselig.
Det har jo naturligvis vendt op og ned på den rutine, vi har været vant til mht. amning og min mælkeproduktion. De første to morgener vågnede jeg med totalt fyldte, hårde og ømme bryster. Allerede på tredje morgen var det dog som om, at luften var blevet lukket ud af "ballonerne," så at sige. Der er stadig mælk i, men jeg kan sagtens mærke, at det er meget mindre end før. Derfor bekymrer jeg mig lidt, og her er hvorfor: Hun er faktisk også begyndt at interessere sig markant mindre for at blive ammet i løbet af dagen. Så mon hun får mælk nok? Hvor meget bør hun få dagligt?
Hendes skema ser nogenlunde således ud:
Kl. ca. 6: tidlig amning og ofte sove lidt videre.
Kl. 8: Havregrød med æble/banan. Vand i kop. Prøver at amme.
Kl. 9 til 10: formiddagslur.
kl. 10.30: lidt frugtmos. Stykke frugt i hånden. Vand i kop.
kl. 12:30: eftermiddagslur. Veksler i tid, men oftest sover hun ikke så meget.
Kl. 13: Risgrød ...
... med frugt eller med grønsager og kød. Agurk, gulerod, el.l. i hånden. Vand i kop. Prøver at amme.
Kl. 15:30: amning.
Kl. 16:30: powernap på 10 - 45 min.
Kl. 18: Aftensmad. Grød eller mos af varierende slags. Vand af kop. Prøver at amme.
KL. 18:30: Bad, stille hyggetid på badeværelset, nattøj på.
Kl. 19: Godnat. Puttes vha. op/ned-metoden i egen seng.
Ved 23-tiden: Ammes, mens hun stadig sover. Lægges igen.
Mellem 23 og 6: Z...z.....z...
Det er intet problem at få hende til at sutte ved brystet, hvis jeg lægger mig ned med hende (dag eller nat) - front mod front. Det er hun vant til fra de mange nætter, hvor hun har puttet sådan hos mig. Men det er jo den vane, vi helst skal lægge på hylden, for hun tror, hun skal sove.
Men i løbet af især den sidste uges tid, kan hun næsten ikke koncentrere sig om at blive ammet om dagen. Hun sutter i 3 sekunder, slipper og er ved at vride nakken af led for at kigge rundt og få det hele med. Der skal ingenting til at distrahere hende. Kun 1-2 gange i løbet af dagen, sutter hun lidt mere intensivt. Og så også kl. 23 og kl. 6. Er det nok?
Hun har aldrig villet have flaske - jeg tror ikke, hun kan finde ud af at sutte på den. Så MME er også svær at få i hende. Skal jeg give hende det i kop, blande det i maden, etc?
Hvor meget mælk skal hun have nu og fremover?
Et andet spørgsmål ang. søvn: Nu sover hun jo som en drøm om natten, men bestemt ikke særlig meget om dagen. Gør det noget? Jeg tror sammenlagt, hun sover 2 timer - måske lidt mere - om dagen. Og så ca. 11-12 om natten.
På forhånd tak for din hjælp!
Med venlig hilsen
Anne Mette.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
Viden om børn:
Lus hos børn
Rigtig mange familier oplever, at deres børn kommer hjem med lus, og det bedste du kan gøre er at kæmme dit barn. Kæmning gør du bedst således:
1. Først vasker du barnets hår almindeligt. Helt våde lus sidder stille, men hvis lusene er tørre eller kun let fugtige, så bevæger de sig rundt. Våde lus er derfor lettere at få fat i. Sæt barnet på en stol foran dig, så du sikrer dig en god arbejdsstilling. Det tager tid at kæmme hår.
2. Så kommer du en god portion balsam...
Leg
For det lille barn er leg meget vigtigt, da det er igennem leg, at barnet udforsker verden og dermed udvikler sig. Og I begyndelsen er I forældre det bedste legetøj, og jeres barn vil elske jeres mimik, lyde og berøring.
Jeres barn har stor glæde af, at I tumler, triller, hjælper barnet med at cykle med benene, danser med barnet i armene... Ligesom jeres barn har brug for at mærke jer tæt på, ligge hud-mod-hud, blive kysset, krammet, kærtegnet og sunget for.
I takt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.