Brev:
Rytme, mad og søvn - 8 mdr.
Kære Helen
Tak for svaret på mit sidste brev - det gav mig nogle rigtig gode input!
Vi har dog ikke kunnet ændre lillebrors søvnrytme endnu, da vi alle har været ramt af sygdom nogle gange og så er den vante rutine trods alt nemmest.
Lillebror er ramt af endnu en omgang forkølelse og hver gang føler jeg, vi starter forfra med at give skemad. Det gik ellers fint - han spiste grød til morgen, mos til middag og mos til aften og grød inden sengetid. Han var også begyndt at spise lidt rugbrød og små bidder af vores mad. Han blev ammet eftermiddag og til sengetid og flere gange i løbet af natten. Grød inden sengetid gjorde, at han kunne sove længere før han vågnede igen.
Han sover formiddag og eftermiddag 1-2½ timer og bliver puttet kl. 19.30 og vågner ca. kl. 7 (bliver stadig ammet 3,4,5 gange om natten - 2 gange de dage han spiste godt!).
Nu har han så fået en ide ...
... om, at han ikke vil have skemad eller bidder mere. En skefuld eller to kan godt spises, men så er det også slut. Hvis han selv skal vælge, vil han kun ammes! Vi har prøvet med meget forskellig mad og lade ham blive rigtig sulten, men med samme resultat. Eftermiddag og aften giver jeg efter og ammer ham.
Hvad kan vi gøre, for at han igen får lyst til at spise?
Skal jeg holde fast i, at han kun skal ammes eftermiddag, til sengetid og om natten?
Hvor meget skal han have, hvor meget er en portion for en lille gut på 8 måneder?
Han begyndte at kravle for 2 uger siden og er meget nysgerrig. Lige for tiden, kan han dog ikke lege selv ret længe, før han gerne vil op og om eftermiddagen virker han træt og vil helst bæres hele tiden.
Jeg håber, du kan komme med nogle af dine guldkorn, så vi igen kan komme på rette vej og få en mæt og glad og tilfreds dreng.
Venlig hilsen
Tina
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
Viden om børn:
Vugge - vugning, bevægelse
At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.
Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...
Hoppegynge
Små børn skal have mulighed for at bevæge sig så meget som muligt i dagligdagen. Men, en hoppegynge anbefales ikke.
En hoppegynge belaster barnets ryg og ben, og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge. Når barnet sidder i en hoppegynge, er det en passiv bevægelse, og selve hoppet kan give barnet mange stød op i ryggen.
De fleste børn begynder omkring 6 måneders alderen at lave hoppebevægelser, og de vil ofte gerne hoppe på forældrenes skød....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Jeg ved, at du ikke kan træffe beslutninger på vores vegne, men alligevel vil jeg meget gerne høre dine tanker ud fra din erfaring og viden om børn ...
Dine tanker har tidligere hjulpet os med en afklaring og en beslutning, som set i bakspejlet var den helt rigtige - for os alle tre.
Håber, du igen kan hjælpe os videre mod en beslutning.
Mange varme hilsner,
Hønemor