Svar: Hun sover dårligt ....
Kære Line
Det lyder som om at det kunne være en rigtig god idé med lidt mere fast rytme på dagen og jeg tænker at I takt med at Liv begynder at få lidt skemad, så vil det hjælpe jer til lidt mere faste tider, lidt mere struktur ...
Når jeg ser din plan for dagen, så er det umiddelbart sidst på dagen I har problemer og jeg tænker her, at det handler om at Liv mangler en lur. Hun sover i følge din plan kun to gange dagligt - en formiddagslur og en eftermiddagslur, men med den alder hun har, vil det ofte være bedst med 3 lure dagligt. En formiddagslur, en middagslur og en sen eftermiddagslur. Nogle gange ligge den sidste lur tidlig aften og det betyder så at barnet går lidt sent i seng - tilgengælde har man så mulighed for at få en lidt mere sammenhængende nattesøvn ...
Jeg kan ikke helt ud af din plan se om Liv er ved at være parat til lidt skemad, det kan sagtens være for tidligt men nu tager jeg det med som en mulighed i planen jeg sender dig. Jeg kan heller ikke umiddelbart se om du både amme og giver flaske, så derfor skriver jeg begge dele i ...
... planen.
Mit forslag til en dagsplan ser således ud:
Tidlig morgen 06: Amning/flaske
Formiddag 9-9.30: Amning/flaske
Puttes til formiddagslur
Frokost 11.30-12: Forsøge med 4-5 tsk grød af ris, majs, hirse, evt. med lidt frugtmos, vand af kop. Meget lidt, det er kun smagsprøver - se hvad hun siger til det.
Ammes/flaske og puttes til middagslur ca 13-13.30
Eftermiddag 16.30-17: Ammes/flaske
Sover sin tredie lur, som ofte er den korteste lur
Aften 20: Flaske med vælling og puttes til natten. Tidspunktet for putning afhænger naturligvis af, hvor sent hun er stået op fra sin tredie lur.
Sen aften/tidlig nat 23-01: Flaske efter behov
Du skal regne med at hun har behov for ca 15 timers søvn i døgnet, det vil sige, at hvis hun sover ca 10 timer om natten afbrudt af mælkeindtag, så vil hun skulle sove ca 5 timer i løbet af dagen fordelt på 3 lure.
Jeg håber at ovenstående plan hjælper dig videre og giver lidt overblik over hvordan. En fast plan for dagen vil naturligt spille ind på hendes søvn og søvnrytme om natten, fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.
Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng
Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
Viden om børn:
Salg af modermælk
Især for tidligt fødte børn har stor glæde af at få modermælk og derfor køber flere børneafdelinger modermælk til disse børn.
Hvis du producerer meget mælk vil det derfor være en rigtig god idé at sælge noget at din mælk.
Da mælken især i de første 2 mdr er meget næringsholdig, er det især denne mælk, som man er interesseret i. Det er også vigtigt at mor ikke er ryger og ikke tager medicin.
Du kan henvende dig til Kvindemælkscentralen på Hvidovre...
Rhesus-uforlignelighed
Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.
Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.
Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Denne gang skriver jeg bare for at udtrykke min taknemmelighed over det store arbejde du gør for at informere alle os "usikre mødre".
Normalt anser jeg mig selv for at være relativt velinformeret om de emner, der interesserer mig .....- men jeg må indrømme, at det at blive mor har ført en helt uventet usikkerhed med sig.
Når det man ønsker aller mest er at give sit barn den bedste start på livet - og man bare ikke er sikker på, hvad der er det bedste at gøre, er det fantastisk at kunne rådføre sig hos dig.
Jeg har læst stakke af bøger, Sundhedsstyrelsens anbefalinger, diverse artikler og lavet utallige google-søgninger (hvor jeg i øvrigt ofte lander på din side) om børnerelaterede emner - og alligevel bliver jeg tit i tvivl.
Trods mange spørgsmål fra min side svarer du tålmodigt, grundigt og engageret på det hele - og det betyder meget for mig som nybagt mor at få en kommentar med på vejen :-)
Mit medlemskab hos netsundhedsplejerske.dk er en rigtig god investering - og min søn får en mindre bekymret mor med i købet ;-)
God sommer