Svar: For lidt søvn og putning
Hej med dig
Jeg har i det brev jeg sendte til dig i går, skitseret en dagsplan, som den kan se ud både med antal lure, tidspunkter for søvn, madindtag osv. og jeg tror den vil hjælpe jer videre på vej ...
Ud over at følge denne, - og I må meget gerne prøve at følge tiderne nogenlunde - så er det rigtig vigtigt at I lærer jeres datter at falde i søvn der, hvor I ønsker hun skal sove. Hvis hun falder i søvn i jeres arme og først flyttes til barnevogn eller seng derefter, så vil hun blive ved med at vågne, når hun skifter søvnfase, - fordi hun er forvirret over hvor hun er og derfor naturligt ikke kan finde roen.
Det er derfor vigtigt at lære hende at sove, hvor I ønsker hun skal sove. Hvis hun har svært ved at blive puttet direkte i sin barnevogn, så start med at lade hende ...
... sidde op og tril hende en tur. Lad hende kigge på verden, mærke vinden i ansigtet osv. og læg hende så ned og put hende, når hun viser behov herfor. Læg her mærke til tiden, det kan måske give jer en idé om hvornår det rette puttetidspunkt egentlig er for hende:o)
Hendes mælkebehov er stadig stort og derfor skal hun have sine flasker - præcist som jeg også har skrevet i planen. Men det er vigtigt at hun ikke falder i søvn med flasken i munden, hun skal ikke forbinde det at sove med at have noget i munden. Lær hende i stedet at falde i søvn med en sutteklud ved ansigtet, et beroligende "sshh", kærtegn og jeres hænder på hendes krop osv. små ting som I ved normalt får hende til ro.
Jeg håber den tidligere sendte plan og denne uddybning hjælper videre på vej, fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.
Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng
Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
Viden om børn:
Tøj tjekliste - Grundudstyr nyfødt
Barnet har brug for tøj, der passer i størrelsen, og som er blødt og behageligt at have på. Hvis tøjet er for småt og strammer, kan barnets bløde knogler påvirkes. Tøjet bør endvidere passe til årstidernes skiften.
Det kan være svært at købe alt babytøjet, imens du er gravid, da du ikke ved, hvor meget din baby måler og vejer. Når den lille først er kommet til verden, så er det lettere at købe tøj i den rette størrelse.
Som grundudstyr til en nyfødt kan...
Ører - øreproblemer hos baby og børn
Siden 2005 får alle nyfødte i Danmark tilbudt en screening for hørenedsættelse få dage efter fødslen. Hvis det viser sig, at barnet har en medfødt hørenedsættelse, er det vigtigt, at man får startet behandling så tidligt som muligt.
Mange børn vil have nedsat hørelse i en periode f.eks. på grund af mellemørebetændelse eller væske i mellemøret. Et barn, som gennem længere tid har nedsat hørelse, vil ikke reagere på lyde og vil have langsom eller manglende sprogudvikling. Hvis...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.