Svar: Må vi give modermælkserstatning og vælling der ikke er opvarmet?
Kære trætte forældre
Først ganske kort - hvis man giver mme eller vælling og gerne vil undgå opvarmning enten om natten eller når man er på tur, så kan man med fordel købe produkter på brik. Brikken kan lægges under dynen og er således kropstemperatur, når den hældes på flaske og gives. Ellers er man nødt til at stige ud af sengen og gå i køkkenet ...
Men med den alder jeres dreng har nu, så skal han slet ikke have mælk om natten ej heller bryst ... Det er relevant at han tilbydes bryst eller flaske 3 gange i døgnet og det kan fint være tidlig morgen, inden putning om aftenen og sen aften inden I selv går i seng - men derudover skal han ikke have mælk. Omkring 10 måneders alderen skal yderligere nedsættes til 2 amninger eller flasker dagligt og I jeres tilfælde kunne det sikkert være passende at bibeholde ...
... amning/flaske inden lur om aftenen og igen sen aften inden I selv gå i seng. Så behøver far heller ikke gå i køkkenet eller tænke på opvarmning af mælk. Er Victor tørstig, så kan han tilbydes lidt vand, men ellers skal han beroliges på anden vis.
Med hensyn til hvad I skal gøre og hvordan I skal få Victor vendt af med at få bryst natten igennem, tror jeg at jeg har svaret på dette i de foregående breve du har sendt. Du har styr på søvnassociationer, vigtigheden i at han falder i søvn, der hvor I ønsker han skal sove, at han registrerer hvor han bliver lagt, at han skal hjælpes videre på samme måde om natten når han skifter søvnfase osv. Vi har også drøftet den alder han er i lige nu, behovet for tryghed og nærhed, lirke brystvorten ud, sætte andet i stedet osv. ... :o)
Håber du nu er hjulpet videre på vej ...
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
Viden om børn:
Tisser i sengen
Over 13 % af danske børn har problemer med at tisse i sengen. Det svarer til, at tre elever i en almindelig folkeskoleklasse oplever en forstyrret nattesøvn med vådt nattøj og sengetøj.
Man ved at de fleste sengevædere er drenge og at tilstanden ofte er arvelig. Sengevædning er primært fysiologisk betinget og skyldes enten manglende produktion af det hormon, der styrer urinproduktionen eller for lille blære i forhold til barnets alder.
Langt de fleste børn vokser...
PKU
Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.
I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.