Svar: Øjenkontakt og knuder i nakken
Kære Henriette
I en alder af 3 måneder begynder din dreng at interessere sig lidt mere for verden omkring sig. Han begynder at skelne meget imellem om han er hjemme eller ude, om han er i favn hos dig og far eller hos en fremmed og han registrerer meget mere tydeligt end tidligere, hvad der sker i rummet han er i. Du kan sikkert se at han drejer hovedet, når nogen går ind og ud af døren - han observerer, forsøger at følge med i hvad der sker.
Det betyder også at flere ting omkring ham er interessante. Da han var helt lille var kontakten og dialogen med dig det bedste og det vigtigste, men nu interesserer han sig også for at se på farver, kontraster, legetøj der bevæger sig, han griber bevidst ud efter ting osv. Derfor kan du godt mærke at hans kontakt måske er anderledes end tidligere.
Når det er sagt, så er det dog stadig vigtigt at du kan have direkte og intens kontakt med ham og at du har det dagligt - og kræver det så en sut i ...
... munden er det okay. Men han skal jo også gerne kunne pludre i dialog med dig og det kræver at sutten kommer ud af munden igen, når først kontakten er der :o)
Med hensyn til knuderne i nakken, så er det ikke første gang jeg hører om dette og jeg tænker derfor at de må være ganske harmløst. Jeg synes dog det er helt relevant at du viser det til lægen - måske skal I alligevel i 3 måneders undersøgelse nu, så få lægen til at se på det.
Nogle børn vil i forbindelse med fødslen eller efterfølgende få lidt korte halssener og vil have en foretrukken side at dreje hovedet til. Det er vigtigt at få dette bearbejdet og løsnet og det kræver normalt henvisning til en fysioterapeut. Jeg synes det er relevant at lægen vurderer, hvad der er tale om og hvorvidt jeres dreng har nogle myoser eller lignende i nakken, som kan genere ham og som han skal have hjælp til at få løsnet:o)
Håber ovenstående hjælper videre på vej, fortsat held og lykke med ham:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
Viden om børn:
Gulsot nyfødt
Ca. 60% af alle nyfødte får en gullig farve i huden, det kaldes gulsot eller icterus/ikterus. Det opstår ofte, når barnet er 2-3 dage gammelt, og det topper, når barnet er 5 dage.
Gulsot er hos de fleste børn en ufarlig tilstand, som ikke skader barnet, og som ikke kræver behandling. Det opstår, fordi børn fødes med en del ekstra røde blodlegemer. Da barnet lå i livmoderen, var blodlegemerne med til at ilte barnets blod, men efter fødslen har lungerne overtaget denne funktion,...
Passiv rygning og børn
Små børn er særligt sårbare overfor passiv rygning, da deres organer endnu ikke er færdigudviklede.
Vi ved i dag at børn, som udsættes for passiv rygning, bliver oftere syge, og ofte også rammes hårdere af sygdomme. Børn, som udsættes for passiv rygning, har langt større risiko for at udvikle astmatisk bronkitis, astma, lungebetændelse og mellemørebetændelse.
Undersøgelser viser også at børn, som udsættes for passiv rygning i fostertilstanden og efter fødslen, vil...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.