Annonce

Annonce

Brev:

Renligheds-motivering


30. september 2008

Kategori:
Alder:
2 år, 10 mdr.

Renligheds-motivering

Kære Helen.

Det er meget meget længe siden jeg har haft brug for at skrive til dig. Tillykke med det flotte nye layout på dit site :-)

Har netop læst dit brev fra "Line", April 07, vedr. renlighed,- og hendes beskrivelse af hendes søn på 3,5 år, kunne være skrevet af mig, om Elias (som dog først bliver 3 nov 08)

Elias startede i sin børnehave for 4 mdr siden og jeg lavede en god aftale med pædagogerne om, at vi ikke skulle gå igang med at "pottetræne" (kan ikke li det ord- derfor jeg skriver motivere i overskriften.... men så du ved hvad jeg mener) samtidig med institutionsskiftet fra vuggestuen. Vi havde netop snakken omkring emnet, da jeg under rundvisningen i børnehaven fortalte at han overhovedet ikke viser de mindste tegn på at være interesseret/klar på at få bleen af eller tisse på toilettet.

Potten har vi valgt at pakke væk, da han virkede irriteret på den og ked af at blive spurgt (en gang imellem.....) om han kunne tænke sig at prøve at sidde på den uden ble. Hans toiletbrædt var interessant et par gange, så begyndte han også hér at blive lidt ked af/irriteret over at blive tilbudt dette og vi valgte igen at lægge det lidt væk, så han ikke skulle føle sig presset og stresset over det. Det er ...


Annonce

... et par måneder siden vi lagde det væk. Potten købte vi da han var ca 2 år,- men vi pressede ham aldrig til at sidde på den.

Vi overvejede noget a la det du skriver, med at lade ham rende rundt uden ble i sommers,- men da det var samtidig med start i børnehaven, kunne det ikke rigtig lade sig gøre - da pædagogerne rådede os til at lade være at starte på det samtidig. Hvilket jeg også selv synes lød fornuftigt, og han fik en super start i børnehaven og trives og er rigtig glad.

Mit spørgsmål er derfor, om du har nogle alternative idéer og fif til god motivering,- nu da det ikke er sommer og muligt at rende rundt udenfor uden ble! Han har altid været både med mor og far på toilettet - ved udmærket hvad det handler om - ser også sine små venner hjemme og i børnehaven gå på wc,- men kommer IKKE og ber om at blive skiftet selv.

Jeg forventer ikke at han skal være ble-fri i en fart, selvom han hastigt nærmer sig de 3 år,- men ville gerne forsigtigt starte blidt op med at motivere ham til at tage de første skridt i retningen til at sidde på toilettet en gang imellem.

Eller synes du måske vi skal vente, til han viser flere tegn på projektet selv?

Ser frem til at læse dit svar

Med venlig hilsen
Elias´s mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. juli 2025 | Kost og ernæring | 2 år, 11 mdr.

Madvaner hos 3-årig dreng

Kære Helen, Det er første gang, jeg skriver til dig, og der kommer...

Læs hele brevet og Helens svar


19. juli 2025 | Opdragelse | 2 år, 5 mdr.

Forberede barn på flytning

Kære Helen Jeg har brug for et godt råd til, hvordan vi forbereder vores...

Læs hele brevet og Helens svar


4. juli 2025 | Renlighed | 2 år, 5 mdr.

Hurtig pottetræning

Kære Helen Min datter er 2 år og 5 måneder, og det er nu på tide hun smider...

Læs hele brevet og Helens svar


17. juni 2025 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.

Søskendekonflikter

Kære Helen Der har nu været en lang periode hvor min datter på 3 år og søn...

Læs hele brevet og Helens svar


5. juni 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.

Suttestop - 3 år, 3 mdr.

Hej Helen Tak for dit sidste svar angående min datter, som er meget afhængig...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Navlestreng

Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.

Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.

Når moderkagen...

Læs mere i Babylex

Forkælelse - forkælede børn

Små børn kan kun fortælle dig, at de har brug for din hjælp ved at græde. Et lille barn kan ikke på anden måde give udtryk for, at det har behov for at blive taget op, blive skiftet, få mad, blive pludret med, krammet osv.

Derfor skal du altid reagere, når det lille barn græder. Det er en skrøne, at børn udvikler deres lunger, ved at få lov til at græde. Og det er heller ikke korrekt, at man forkæler et barn ved at reagere på dets gråd, tværtimod.

Små børn kan ikke...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for dit svar angående min datter, som græd sig selv i søvn. For første gang i lang tid havde jeg en rigtig god fornemmelse i kroppen efter at have læst dit svar. Jeg kunne mærke, at du fik sat mange af de rigtige ord på situationen.

Tak fra Sanne, mor til pige på knap 4 måneder.


Annonce