Brev:
Renligheds-motivering
Kære Helen.
Det er meget meget længe siden jeg har haft brug for at skrive til dig. Tillykke med det flotte nye layout på dit site :-)
Har netop læst dit brev fra "Line", April 07, vedr. renlighed,- og hendes beskrivelse af hendes søn på 3,5 år, kunne være skrevet af mig, om Elias (som dog først bliver 3 nov 08)
Elias startede i sin børnehave for 4 mdr siden og jeg lavede en god aftale med pædagogerne om, at vi ikke skulle gå igang med at "pottetræne" (kan ikke li det ord- derfor jeg skriver motivere i overskriften.... men så du ved hvad jeg mener) samtidig med institutionsskiftet fra vuggestuen. Vi havde netop snakken omkring emnet, da jeg under rundvisningen i børnehaven fortalte at han overhovedet ikke viser de mindste tegn på at være interesseret/klar på at få bleen af eller tisse på toilettet.
Potten har vi valgt at pakke væk, da han virkede irriteret på den og ked af at blive spurgt (en gang imellem.....) om han kunne tænke sig at prøve at sidde på den uden ble. Hans toiletbrædt var interessant et par gange, så begyndte han også hér at blive lidt ked af/irriteret over at blive tilbudt dette og vi valgte igen at lægge det lidt væk, så han ikke skulle føle sig presset og stresset over det. Det er ...
... et par måneder siden vi lagde det væk. Potten købte vi da han var ca 2 år,- men vi pressede ham aldrig til at sidde på den.
Vi overvejede noget a la det du skriver, med at lade ham rende rundt uden ble i sommers,- men da det var samtidig med start i børnehaven, kunne det ikke rigtig lade sig gøre - da pædagogerne rådede os til at lade være at starte på det samtidig. Hvilket jeg også selv synes lød fornuftigt, og han fik en super start i børnehaven og trives og er rigtig glad.
Mit spørgsmål er derfor, om du har nogle alternative idéer og fif til god motivering,- nu da det ikke er sommer og muligt at rende rundt udenfor uden ble! Han har altid været både med mor og far på toilettet - ved udmærket hvad det handler om - ser også sine små venner hjemme og i børnehaven gå på wc,- men kommer IKKE og ber om at blive skiftet selv.
Jeg forventer ikke at han skal være ble-fri i en fart, selvom han hastigt nærmer sig de 3 år,- men ville gerne forsigtigt starte blidt op med at motivere ham til at tage de første skridt i retningen til at sidde på toilettet en gang imellem.
Eller synes du måske vi skal vente, til han viser flere tegn på projektet selv?
Ser frem til at læse dit svar
Med venlig hilsen
Elias´s mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
9. maj 2025 | Sovevaner | 3 år, 2 mdr.
Hej Helen Endnu et spørgsmål angående min datter på 3 år. Min datter...
9. maj 2025 | Opdragelse | 3 år, 2 mdr.
Afhængig af sut - 3 år, 2 mdr.
Kære Helen Min datter på 3 år er utrolig afhængig af sin sut. Den og hendes...
19. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.
Hej Helen. Så er vi virkelig trådt ind i 3-års alderen med fulde kraft. Og...
16. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.
Hej Helen Min datter på 3 år, er begyndt at være en smule bange om aftenen....
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
Viden om børn:
Madras til barnevogn
En barnevognsmadras kan være lavet af forskellige materialer, f.eks. skumgummi. Det betyder, at madrassen let suger kondensvand, der naturligt vil samle sig i barnevognen, når barnet sveder eller bare trækker vejret. Derfor er det vigtigt, at madrassen løftes op og stilles på højkant dagligt, og når barnevognen ikke bruges, så madrassen er tør, når barnet skal ligge på den.
Om vinteren kan det være nødvendigt at tage madrassen med ind, så barnet ikke lægges på en iskold madras,...
Allergi børn
Børn fødes ikke med allergi, men alle børn kan få allergi, og det er vigtigt at forebygge allergi i hverdagen.
Allergi er ofte en arvelig sygdom, som tit knytter sig til astma, høfeber, børneeksem og fødevareallergi. Hvis forældre eller søskende har allergi eller har haft behandlingskrævende allergi, så vil risikoen for, at et nyt lille barn også får allergi være større. Men selvom I ikke har allergi i familien, vil der være 5-10% risiko for, at jeres barn udvikler allergi.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak. Jeg tænker tit på, at jeg i dine svar bliver betrygget i, at jeg ser rigtigt - jeg har et barn, som har et stort tryghedsbehov.
Det er som om at der for tiden er en trend der går på, at vi skal lave 'godnat og sov godt' på vores børn, sætte dem i skammekrog (eller tænkeboks eller hvad man kalder dem) når de ikke gør som vi vil have de skal gøre. Mon det er alle de tv udsendelser om nannys der redder verden for en familie, hvor alt er gået galt, som har tændt op under de ideer?
Hvor er det ærgeligt, at vi skal blive sådan i tvivl om, at det vores instinkt fortæller os om vores børn. Og hvor er det bare fantastisk rart, at du i dit virke hjælper, støtter og betrygger os, som har brug for at blive bekræftet og rådgivet i en retning, som vi kan være med på uden at hjertet bløder.
Tak for det!
Kærlig hilsen
Mor.