Brev:
Vil ikke ligge ned og pude under madrassen
Kære Helen.
Så dukkede der igen nogle spørgsmål op omkring vores søn på nu 8 mdr. Han er begyndt i dagpleje for 3 uger siden. Havde 2 ugers indkøring, hvilket har været en klar fordel, da han i starten havde meget svært ved at forstå det og søgte hele tiden sine forældre. Han er nu startet på ”fuldtid” i dagpleje. Hvilket han klarer rigtig fint. Han er tryg ved DP-mor og hygger sig gevaldigt. Dog er der nogle problemer som vi synes er endeløse og som kræver meget tid i det daglige. Hvilket dagplejemor jo ikke altid har.
Vores dreng er som tidligere skrevet meget livlig og aktiv. Dette skaber især store problemer i forbindelse med bleskift, tøjskift og sovetid. Han vil absolut ikke lægge ned. Det har vi haft problemer med lige siden han begyndte at vende sig for et halvt år siden. Uanset om det er gulv, seng, barnevogn, puslebord han bliver lagt på, så vender han sig med det samme, og prøver på at kravle væk. Selvsagt bliver han ekstremt hysterisk når vi insisterende vender ham om igen og igen.
Under hans madras i sengen har vi lagt en stor pude så han ikke skal ligge så fladt ned, men dette hjælper dog ikke det store når han skal puttes. (Er i øvrigt begyndt på ”se-til-metoden” ved putning i seng, Har stadig meget store problemer med at få guttermanden til at sove uanset om det er barnevogn el. seng. Ender altid i skrig og skrål)
Hans ører er blevet tjekket, og her var der intet galt.
Vores dagplejemor havde taktil skyhed i tankerne, men da vores egen sundhedsplejerske var på besøg sidst tjekkede hun bl.a. nogle reflekser ...
... som kunne have bekræftet dette. Men det var ikke tilfældet. Vores SP mente ganske enkelt bare at han var en meget meget aktiv dreng.
Vores SP virker heller ikke længere til at have nogle forslag til hvad vi kan stille op med hensyn til sove og ligge ned problemet. Dog har hun sagt at hvis der ingen bedring sker inden for de næste 2 mdr. så vil hun sætte noget i gang så han kan blive undersøgt af fys.terapeut.. og evt. se om der ligger noget neurologisk til grund for hans adfærd. Men må ærlig indrømme at 2 mdr. virker som meget lang tid lige nu.
Dagplejemor er begyndt på noget sansestimulering gennem en ”børstemetode” eksempelvis med pensel eller andet. Simpelthen for at se om hun kan få lidt ro på ham. Tilsvarende er vi også begyndt på herhjemme. Dog er det et meget nyt tiltag, så kan ikke helt sige om det har nogen effekt endnu.
Har du nogle forslag til hvad vi kan stille op? Hvad kan det skyldtes at han protesterer så meget når han skal ligge ned?
Og mht. fys.terapeut… hvad vil denne kunne undersøge? Ved du noget om det?
Alle forslag er velkommen, for vi er ved at være temmelig frustrerede over det efterhånden. Hans daglige rytme er ellers generelt blevet rigtig fin, så genkendelighed i hverdagen er der. Men rytme har ikke haft nogen effekt endnu. Natteroderiet er dog på vej i den rigtige retning. Han er ca. vågen mellem 2 og 4 gange i løbet af natten fra 21-06. Det er selvfølgelig stadig for tit, men i forhold til 10-15 gange er det jo en klar bedring
Håber du kan hjælpe lidt.
Med venlig hilsen
De fortvivlede forældre
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
Viden om børn:
Spinalbedøvelse
Spinalbedøvelse er en bedøvelsesform, som bruges ved blandt andet kejsersnit. Man lægger bedøvelsen ind via en kanyle, som føres ind i rygmarvskanalen og kvinden bedøves fuldt fra taljen og ned.
Bedøvelsen gør som regel ikke særlig ondt at få lagt, og det tager meget kort tid at lægge den. Spinalbedøvelse har den fordel at kvinden er vågen under kejsersnittet og derfor kan følge med i fødslen af barnet - og også se barnet med det samme, barnet kommer ud. Der sættes en skærm op,...
RS virus
RS-virus eller respiratorisk syncytialvirus er i vintermånederne den hyppigste årsag til akut bronkitis hos små børn og RS-virus kan også udvikle sig til lungebetændelse.
RS-virus er meget smitsomt og det rammer typisk børn under to år og ofte er børnene under seks måneder. Det er især større søskende, som smitter de mindre søskende, som så kan blive rigtigt syge og kræve indlæggelse. RS-virus er dog sjældent livstruende og barnet kommer sig igen uden men.
De...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.