Svar: Tryghed
Kære Mor
Tak for dit brev og dine tanker. Jeg tror du har meget ret i de refleksioner og tanker du gør dig omkring din datter og det lyder helt rigtigt at I ved at medtænke ekstra tryghed, nærhed og lydhørhed i løbet af dagen, kan lære hende stille og roligt at give lettere slip, når hun skal sige farvel.
Der er mange ting, der spiller ind på hvorvidt man får eller har et trygt barn og alle forældre ønsker naturligvis at deres barn skal vokse op og føle sig tryg, have mod på at møde verden, møde livets forskellige udfordringer.
For at børn kan trives og have det godt, så er det vigtigt at de har tillid til deres forældre. Tilliden kommer ved at vi er sammen med børnene i hverdagen og de skal opleve at vi er nærværende både fysisk og mentalt. Børn skal have mulighed for at fortælle hvordan de har det, hvad de tænker og føler og vi skal lytte til dem, føle med dem og støtte dem i at klare de udfordringer de står i ved at være anerkendende og respektere de små personligheder, som de er.
Tryghed og at vokse op og have det godt, handler også om selvværd. Det er vigtigt at vi styrker vores barns selvværd, hvilket ikke er det samme som selvtillid. Det har barnet også brug for, men selvværd og selvtillid er to forskellige ting og det er vigtigt at vi som ...
... forældre er bevidste om at give barnet begge dele.
Tryghed handler også om regler, om grænsesætning, om søskende. Det er vigtigt at børn føler sig retfærdigt behandlet og det er vigtigt at de, når de får et nej, også forstår og lærer hvorfor de der gik over stregen.
Tryghed handler også om ro, om at der ikke skal være stress. Det er forvirrende og utrygt for børn hvis de skal flytte hele tiden, skifte institution, omgangskreds osv. flere gange. Det betyder ikke at man ikke kan gøre det, ligesom I har gjort, men man skal vide at det er en stress-faktor og at man skal tage meget hensyn til barnet. Små børn kan faktisk godt få stress.
Tryghed handler også om at føle sig rask og sund. At have det godt, at kunne bruge sig selv motorisk. At kunne udtrykke sig både verbalt og motorisk, give udtryk for hvordan man har det.
Tryghed handler om ... Alt muligt - dette er bare et par eksempler :o)
Der findes en rigtig god bog, som jeg synes du skal læse. Den hedder "Trygge børn - en bog om at være forældre" og den vil ganske givet kunne give dig svar på nogle af dine spørgsmål. Den er skrevet af Jorunn Hansson og Christina Oscarsson og er med bidrag fra flere forskellige eksperter. Du finder den i min bogguide under 'opdragelse'.
Rigtig god fornøjelse :o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om opdragelse:
17. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Kære Helen Beklager at jeg skriver igen, men du giver så utrolig gode og...
8. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Indkøring i dagpleje - 15 mdr.
Kære Helen Min søn på 15 måneder er for en uge siden startet i dagpleje....
5. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Hej Helen Jeg har et helt konkret problem herhjemme lige nu, og det er at...
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
17. juni 2025 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Kære Helen Der har nu været en lang periode hvor min datter på 3 år og søn...
Viden om børn:
Brok (hernie)
Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.
Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.
Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...
Tilskudsblanding
En tilskudsblanding er en modermælkserstatning, der kan gives som tilskud til anden ernæring. Det vil sige, at barnet ikke kan leve af en tilskudsblanding alene.
En almindelig modermælkserstatning kan barnet få fra fødslen, hvor en tilskudsblanding ofte først anbefales fra 6 måneder, hvor barnet naturligt også får skemad.
Er du i tvivl kan du altid læse på pakken. Det vil fremgå af indholdsdeklarationen, hvorvidt der er tale om et fuldgyldigt præparat eller ej....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.