Svar: Min datter bider
Kære Jane
Når børn i din datters alder bider, så er det ofte ikke en bevidst handling på den måde at barnet bider for at det skal gøre ondt. Ofte er det et kærlighedstegn der kammer over - imens at I to sidder og leger, nusser og kæler, så sætter hun tænderne i dig - hun mestrer ikke at kysse og hun ved ikke at det hun gør, er forkert fordi det gør ondt - det er mere impulsivt "jeg elsker dig så højt at jeg kunne spise dig ..." :o)
Du skal naturligvis være opmærksom på at hun gør det og kan finde på det og derfor må du prøve at holde hende fra skulder, kind osv. når du fornemmer at hun er ved at gøre det, så hun forhindres i det. Sker det alligevel, er det vigtigt at du meget bestemt siger Nej!, så hun ikke er i tvivl om at det her gjorde ondt på dig og det var forkert, det er ikke sjovt, det er AV! og det kan i den forbindelse også være nødvendigt at sætte hende ...
... fra dig. Altså sige Nej! eller AV! og sætte hende ned på gulvet. Det at der følger en handling med (at hun flyttes væk fra skødet) vil hjælpe hende til at huske at her gjorde hun noget forkert.
Hvis hun har tendens til at bide i andre børn, så kan det naturligvis også handle om at hun synes det er søde og hun er glad for dem, men det kan også være et udtryk for at hun lige nu er i en alder, hvor hun naturligt undersøger med munden. Igen skal I naturligvis holde øje med hende og forsøge at forhindre at hun sætter tænderne i andre og sker det så alligevel, så må hun fjernes, have at vide at det var forkert og i stedet kan I så vise hende, hvordan hun aer i stedet ... igen en svær balance fordi hun ikke er ældre - rent motorisk vil det nemlig også være svært at ae, hun vil meget let komme til at slå ...:o)
Jeg håber mine tanker hjælper lidt på vej, fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.
Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...
Viden om børn:
Slik
Vær altid opmærksom på hvad I selv spiser. Barnet lærer af at se på jer og det I gør. Jeres vaner omkring slik, vil således smitte af på jeres barn.
Nogle tilbyder kun slik til festlige lejligheder, andre har en fast ugentlig slikdag. Der er ingen grund til at tilbyde jeres barn slik hver dag.
Babyer har heller ikke behov for slik og interesserer sig måske ligeså gerne for et sundere alternativ, som en brødskorpe eller et dejligt frisk bær.
Ifølge...
Allergidisponerede børn
Når man taler om allergidisponerede børn skelner man imellem dobbelt forældre disposition og svær enkeltdisposition.
Dobbelt forældredisposition er når begge forældre har/har haft flerårig, svær lægediagnosticeret behandlingskrævende atopisk sygdom (Astma, rhinit, børneeksem eller sikker fødevareallergi).
Svær enkeltdisposition er når en af forældrene og/eller søskende har/har haft flerårig svær lægediagnosticeret, behandlingskrævende atopisk sygdom (Astma, rhinit,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.