Svar: Korte lure og små måltider
Kære GP
Nogle børn spiser meget og andre spiser lidt. De fleste måltider vil ligge mellem 1-2 dl. færdig grød og mos og ved siden af dette, får barnet så brødskorper, agurkestænger, frisk frugt evt. lidt frugtmos osv.
I 7 måneders alderen vil det normalt være passende at amme a 4 gange og det vil være rigtig godt, hvis du kunne begynde at lære din datter at falde i søvn den at få bryst. Hun skal naturligvis stadig ammes, så hendes mælkebehov bliver dækket, men det er vigtigt at hun lærer at sove uden at forbinde det med at skulle have et bryst i munden. Det er vigtigt fordi du eller oplever at hun vågner om natten og kun kan sove ved at du giver hende brystet.
Prøv derfor om du kan nøjes med at amme tidlig morgen, undvære amning om formiddagen, amme inden middagslur men putte hende imens hun er vågen, amme hende om aftenen og også her putte imens hun er vågen og amme sen aften. Om natten skal hun ikke længere ammes. Det vil sige at du kan sikre hendes mælkebehov ved at amme således:
Tidlig morgen 05/06: Ammes og sover videre
Middag 13-13.30: Ammes og puttes ...
... til middagslur vågen
Aften 19.30: Ammes og puttes til natten vågen
Sen aften 23-24: Ammes og sover videre
Imellem disse tidspunkter skal hun have mad og vand efter den plan jeg har sendt dig. Du skriver at det er svært for dig at nå at putte hende inden hun falder i søvn ved brystet, prøv evt at lægge hende til lidt tidligere end du gør lige nu eller afslut amning, tag hende evt. fra, når du mærker at hun er ved at falde i søvn, så du holder fast i at hun lige registrerer at hun bliver flyttet og hvor hun sover.
Som du kan se af planen kan du heller ikke forvente at hun sover 3 timer. Det er helt fint hvis hun om formiddagen kun sover 45 minutter og over middag sover et par timer. Det kan også være at hun sover 1½ time formiddag og 1½ time til middag - det er altså et samlet søvnindtag på ca 3 timer - ikke en sammenlagt søvn i løbet af dagen. Samtidig begynder hun også at kunne springe sin powernap over - det er derfor helt naturligt at du ikke kan få hende til at sove om eftermiddagen mere.
Jeg håber denne uddybning hjælper videre på vej, fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
Viden om børn:
Søvn
Børn sover ikke som os voksne, og søvnen og måden barnet sover på, ændrer sig lidt hele tiden. I nogle periode vil børn naturligt sove dårligere end i andre perioder - det sker især, når barnet udvikler sig rigtig meget både motorisk og mentalt, ligesom børn der starter i daginstitution, er syge eller måske får en ny lillebror eller lillesøster, naturligt også sover dårligt i disse perioder.
Jeg bliver tit spurgt: "Hvad gør jeg galt?" eller "Hvordan skal jeg præcist gøre for at...
Navlestrengsblod - stamceller
Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.
I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Når man læser din brevkasse får man indtryk af at mødre har lettere ved at betro sig til dig via brevkassen, samt at du ligesom kan noget i forhold til at "ramme" plet i forhold til, hvad det er folk har behov for.
For mit vedkommende har dine svar kunne give mig noget andet og mere værdifuldt i forhold til min rolle som mor som mine egne sundhedsplejersker (jeg har haft en 4 - 5 stykker) ikke har kunne give mig.
Tak fra en taknemmelig mor