Annonce

Annonce

Svar: Fra amning til flaske - 1 mdr.


7. september 2008

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Kære Karin

Det lyder som den rigtige beslutning at du tilbyder pigerne flaske og det er rigtig godt at du malker ud, så de også får din mælk - modermælken er godt og jo mere de får af den jo bedre, så malk det ud du har overskud til og lad det være fint:o) Du kan sagtens give både modermælk og profylac - det eneste minus ved at blande er hvis de ikke spiser op, så går din mælk til spilde og det er lidt ærgeligt ... Derfor kan det være bedre at starte med din egen mælk og så tilbyde profylac efterfølgende, hvis de har behov for mere.

Det er normalt sådan at man, når man giver flaske ikke behøver gøre det helt så hyppigt, som når man ammer. Det vil derfor normalt også være sådan at barnet ikke behøver mælk både når det vågner og når det skal sove. I starten hvor de ofte kun er vågne 1½ times tid af gangen, giver det næsten sig selv ... I stedet kan du prøve at ramme ca 3½ time imellem deres måltider - det betyder at de måske er vågne ½ times tid inden de skal spise og at de inden de skal sove igen, kan nøjes med en sut og en sutteklud.

Det er en flot vægtøgning de har og det lyder som om at de trives rigtig godt. Du skal regne med at de har behov for ca 1/6 af deres vægt i døgnet og nu, hvor de vejer ca 3300g så svarer det til at de skal indtage ca 550ml mælk i døgnet. Fordelt på 6-8 måltider (at de spiser ca hver 3-4 time) så svarer det til at de skal spise mellem 70-90 ml af gangen, som du så fint beskriver at de gør. Indtaget øges naturligvis i takt med at de bliver fysisk større.

Det kan godt være at børnene reagerer med lidt mavekneb fordi de sluger lidt luft, når de spiser. Du kan prøve at holde dem en lille smule mere oprejst, når de får mad og du kan også prøve at holde lidt pauser undervejs i måltidet, så de ikke spiser for hurtigt. Modsat ...


Annonce

... så vil nogle børn trives bedst med at spise hurtigt og effektivt og bagefter slå en ordentlig bøvs - de sluger mere luft, hvis de hele tiden slipper flaskesutten og tager fat igen - du må her forsøge dig lidt frem:o) Det samme gælder valg af sutteflaske, det er forskelligt hvad forældre synes virker bedst.

Nogle har glæde af avent, andre af en almindelig naturgummisut med ventil, atter andre tyer til de nyere og mere elastiske flaskesutter lavet af f.eks. pigeon. Ingen regler her - det der fungerer for nogen fungerer ikke for andre og omvendt.

Prøv også at give dem ro i maven med en sut. Det at sutte hjælper mælken igennem systemet. Hvis de har fået hvad de skal have at spise og du er sikker på at det ikke er sult der gør at de græder, så kan du også forsøge at give dem en lille smule kogt vand, evt. med lidt sukker, sammen med en sut. Det kogte vand kan give lidt ro i maven.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Med hensyn til valg af erstatning, så afhænger det fuldstædig af hvorvidt du, din mand eller storesøster har eller har haft problemer med allergi. Her tænker jeg på børneeksem, høfeber, astma, fødevareallergi. Hvis en af jer 3 har haft problemer med dette, så er det vigtigt at pigerne tilbyde Profylac. Hvis ingen af jer har haft problemer med det og det således er en almindelig forebyggende erstatning, så er der ingen problemer i at skifte til Nan H.A. eller en anden erstatning.

Det er rigtigt at Profylac er dyrt, men her skal du så vide, at hvis hvis dine piger er i risiko for at udvikle allergi, så kan du få profylac lægeordineret og kan således få refunderet en del af beløbet. Du kan få en speciel recept hos lægen. I forhold til at I har to børn, der får speciel erstatning, så burde det kunne betale sig :o)

Håber du hermed er hjulpet videre på vej, fortsat held og lykke:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Pas godt på babynumsen i sommervarmen

Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.

For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.

Kan jeg reetablere amning?

Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...

Læs hele brevet og Helens svar


15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.

Fortvivlet situation

Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.

Ammestop - 11 måneder

Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sygt barn

Det er altid svært at vurdere hvad et lille barn fejler, og er du i tvivl er det altid en god idé at kontakte lægen. Hellere en gang for meget end en gang for lidt.

De mest almindelige sygdomme hos børn er: Forkølelse, øjenbetændelse, mellemørebetændelse, lungebetændelse, maveinfektioner og skoldkopper.

Symptomerne er ofte: Manglende appetit, ondt i maven, opkastning og diarré samt feber.

Hvis det bliver nødvendigt at indlægge barent på sygehus er...

Læs mere i Babylex

Børnemad

De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.

Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg er meget imponeret over din indsats og dit engagement på netsundhedsplejerske.dk. Du formår at være omsorgsfuld og nærværende på skrift og du er utrolig tålmodig i dine svar til alle slags bekymrede mødre. Du udviser stor viden, erfaring og faglighed samtidig med, du respekterer den enkelte familie og moderens unikke viden om eget barn.

Dine fremragende svar bærer tydeligt præg af dit anerkendende børnesyn med fokus på det lille, kompetente barn. Jeg har haft stor glæde af dine mange svar. Tak for hjælpen!

Venlig Hilsen Mira

P.S. Tak for bogen "Du bliver en skøn mor". Jeg føler mig som en skøn mor når jeg læser i den...!


Annonce