Brev:
Hiver sutten ud og kæmper mod søvnen
Kære Helen
Nu er vores lille dreng blevet 6 mdr, og det er gået fra en udfordring til en kamp at få ham til at sove.
Omkring klokken 7 virker han søvnig, så han bliver puslet, får børstet hår, får lov at lege med sin tandbørste (ingen tænder endnu), bliver lagt i seng, får sin sovebamse og får tæppet puttet om sig - og så starter krigen.
I løbet af en time kan den halve gå med at putte sutten tilbage i munden på ham, lægge tæppet tilbage ned om benene på ham efter han har hevet det af og flagret med det.
Han sutter på sutten, er sekunder fra at falde i søvn, og så hiver han sutten ud af munden på sig selv, som regel ved at tage fat om kanten, da vi har vekslet mellem sutte med og uden ringe i håb om at det løste vores problem.
Han hiver sutten ud af munden og forsøger lige ...
... efter at putte den tilbage med kanten først, eller putter sin tommelfinger (og hvad han nu har viklet rundt om den af sutteklud eller tæppe)
Adskillige aftener har han grædt og kæmpet mod søvnen så længe at vi har måtte tage ham op fordi han er blevet sulten.
Vi har prøvet med snart alt fra at lade ham ligge, til musik, til vand, til sukker på sutten, til at lege med ham og til at dæmpe alle lyde, men uanset hvad er det stadig en kamp mod søvnen for hans vedkommende.
Den CD, som vi har spillet som godnat-CD siden han blev født, er pludselig så interessant at han spærrer øjnene op og ligger og griner, når vi spiller den for ham.
Det primære problem er at han hiver sutten ud af munden på sig selv, overkommer vi det vil det andet virke overkommeligt igen.
Hilsen den meget trætte mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
RS virus
RS-virus eller respiratorisk syncytialvirus er i vintermånederne den hyppigste årsag til akut bronkitis hos små børn og RS-virus kan også udvikle sig til lungebetændelse.
RS-virus er meget smitsomt og det rammer typisk børn under to år og ofte er børnene under seks måneder. Det er især større søskende, som smitter de mindre søskende, som så kan blive rigtigt syge og kræve indlæggelse. RS-virus er dog sjældent livstruende og barnet kommer sig igen uden men.
De...
Efterfødselsreaktion
Både mænd og kvinder kan få en efterfødselsreaktion - i Danmark rammes ca. 10-15% af nybagte mødre af en fødselsdepression, og ca. 7% af mændene får en depression i forbindelse med at blive far. Faktisk mener man at tallet for fædre kan være betydeligt højere, måske endda højere end antallet af kvinder der rammes.
Nogle af symptomerne kan være ens for både mænd og kvinder - begge køn kan f.eks. føle skyld, selvbebrejdelse, håbløshed og en følelse af ikke at være en god nok...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.