Brev:
Dagpleje versus vuggestue
Hej Helen
Tak for dit sidste svar til mig :0)
Nu er Emil begyndt i dagpleje og det går simpelthen så godt - han er rigtig glad for dagplejemoderen og hun for ham, det kan vi mærke. Hun er god til at rumme ham, og der er en super stemning deroppe mellem hende og børnene. Vi har kunne mærke det på ham derhjemme, særligt i begyndelsen hvor han vågnede meget mere i løbet af natten, men nu virker han til at være faldet til, og sover ok igen.
Vi er stadig skrevet op til nogle vuggestuer, som har et super godt ry, og har hele tiden tænkt at vi ville flytte ham til en vuggestue når der kom en plads. Nu er vi efterhånden rykket op på listen, så jeg tror ikke der går så længe før vi får et tilbud, men nu er vi kommet i tvivl, om det er en god ide at flytte ham. Han er jo en rigtig lille moser der er meget aktiv og nysgerrig, og tager alting ind - nogle gange mere end han kan ...
... rumme, og jeg er lidt i tvivl om han kan klare et skift til en vuggestue med mange flere børn, og knap så faste rammer.
På den anden side synes jeg at det er lidt træls med gæstepleje systemet, hvor de kommer rundt til forskellige dagplejere hvis dagplejemoderen er syg eller skal på kursus - i en vuggestue er der jo altid en pædagog på arbejde :0)
Alt dette går vi og overvejer derhjemme, og jeg kan fornemme at vores dagplejemor også gerne vil have en form for afklaring på om han skal blive hos hende - som sagt er hun rigtig glads for ham.
Hvad er dine tanker pro/ contra vuggestue? Vil det være bedre for ham at blive i et nærmiljø hvor han trives, eller er det bedre at flytte ham nu, i stedet for om et halvt år? Vi vil jo gerne give ham den bedste og tryggeste hverdag, men er i tvivl om han får det i en dagpleje eller en vuggestue!
På forhånd tak..
Venlig hilsen
Sara
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
Viden om børn:
Tænder
Der er stor forskel på, hvornår børn får deres første tænder. Nogle bliver født med en tand eller to. Andre er over et år før den første tand melder sig.
De fleste børn får dog deres første tænder omkring 6 mdr.´s alderen og vil have et komplet sæt tænder omkring 3 års alderen, dvs. 20 tænder.
Mange børn får ondt i gummerne, når tænderne bryder igennem. Her kan det hjælpe med en bidering, eller noget koldt at bide i f.eks. et stykke agurk. Skær en skive agurk på...
Navlestrengsblod - stamceller
Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.
I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.