Brev:
Amning, mælkebehov og puttes af far
Kære Helen,
Tak for dit svar, da vi havde problemer med putningen. Vi tog kampen op, og nu accepterer hun det fuldt ud, og lægger sig selv til at sove efter endt amning.
Hun er nu 9,5 måned, og jeg er i tvivl om, hvordan jeg skal gøre mht amningen. Hun ammes aften, sen aften (når jeg går i seng), og så igen tidlig morgen. Om aftenen får hun omkring 300 ml (jeg har været på badevægten før og efter, jeg ved godt det er upræcist, men giver trods alt et skøn). De to andre gange får hun noget mindre, blandt andet fordi jeg om morgenen kun tilbyder det ene bryst, da det ellers går ud over hendes lyst til skemad om dagen, kan jeg mærke. Jeg tror altså, at hun får et sted mellem 400 og 500 ml i døgnet.
Jeg har læst, at de skal have ca 400 ml mordermælk i denne alder, men hvordan sikrer jeg hun får det, hvis jeg langsomt trapper ned. Hvor meget af de 400 ml må erstattes af komælk mv. nu, om en måned eller om to? Jeg ville gerne skippe den sene aftenamning på et tidspunkt, da hun tit bliver ked af det, når jeg skifter hende her, fordi hun ...
... bliver vækket (bleen kan ikke holde til både aften og sen aften amning frem til næste morgen).
Mit andet spørgsmål går på aftenputning af far. Jeg ville gerne være væk om aftenen til træning en gang om ugen, og derfor ville det være rart, hvis far kunne putte. Men hvad med amningen? Hun bliver jo dels sløv af den inden søvnen (= har lettere ved at sove) og dels mangler hun måske væsken/maden og vågner hurtigt? Jeg er ikke klar over hvor stort et måltid 300 ml er for sådan en størrelse. Er det at regne for et hovedmåltid eller er det bare en ”snack”, da det jo er væske?
Hun vil ikke have sutteflaske, så jeg kan ikke malke ud og bruge den. Hvis far giver hende mælk af kop vil hun slet ike have samme mængde, men højst et par tåre, da hun har alt for travlt med at tumle rundt til at sidde stille og drikke længere ad gangen (undtagen, når det er amning).
Hvis jeg på den måde ikke ammer hende den ene aften om ugen, så kommer der vel også rod i produktionen? Bør jeg malke tilsvarende ud, så der ikke mangler noget dagen efter?
Hilsen Mrs H
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
Viden om børn:
Negle
Spædbarnets negle er meget bløde og i starten vil du fint kunne nulre neglene af.
Når neglene bliver hårde og adskiller sig fra blommen, så kan du begynde at klippe dem med en saks. Det er her vigtigt at du klipper neglene lige over.
Du kan evt. bruge en lille fil til at afrunde hjørnerne på neglene, så barnet ikke kan rive sig.
Kravle
De fleste børn begynder at kravle, når de er mellem 8-12 måneder gamle. Nogle børn kravler dog allerede i 6 måneders alderen, og andre børn springer kravlestadiet helt over.
Det er vigtigt, at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne, og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er vigtigt for at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.