Brev:
Mad, vuggestuestart og søvn
Hej Helen
Det er længe siden jeg har skrevet- og det er jo kun godt, for det er går simpelthen så godt med Silke. Hun har gået i vuggestue 1 måneds tid nu og er rigtig glad for det. Vi har ikke mærket det store til denne ændring i hendes hverdag, ud over at hun måske søger vores favn mere end sædvanligt.
Her følger lidt blandede spørgsmål:
1. Silke spiser alt mellem himmel og jord og jeg synes det kører godt med hendes indtag af mad, dagen igennem. Nu er hun jo snart 11 måneder så tænker, at hun godt snart kan undvære formiddagsflasken således hun kun får flaske inden sengetid om aftenen. Er det ok? Hun får sødmælk i havregrøden om morgenen, frugtgrød m.m. og elsker sødmæksyoghurt som hun får en god portion af hver eftermiddag.
2. Som nævnt er hun begyndt i vuggestue uden problemer. Det eneste jeg lige vil høre dig om er at jeg flere gange har været udsat for at hun har sovet fra 10.00 - 13.00, hvilket gør at hun er umulig at få til at sove om eftermiddagen og derfor skal meget tidligt i seng. Det er tydeligt at hun har behov for at sove de to lure om dagen! Jeg regner med at tage en snak med dem om at hun fx. ...
... senest skal vækkes kl. 12.00. Men, jeg kan ikke finde ud af om det er synd - altså om hun skal have lov at sove ligeså længe hun vil? Håber det giver mening..
3. Silke har siden hun blev født sovet rigtig godt. Hun har uden problemer sovet i sin egen tremmeseng på eget værelse fra 5 måneder. Hun falder hurtigt i søvn imens enten jeg eller min kæreste sidder inde hos hende. Vi sidder ved siden af hendes seng på en stol og der går ca. mellem 2- max 20 min. så sover hun igennem til næste morgen.
Mit spørgsmål er om det er uhensigtsmæssigt at vi sidder derinde ind til hun sover. Jeg har mange gange prøvet at gå i tre min. og komme tilbage osv. Problemet er bare at hun har så meget uro i kroppen at såfremt vi ikke er derinde til hurtigt at få vendt hende om på ryggen så hu kan sove, ja så flyver hun rundt og aftenputteriet kan tage langt over en halv time.
Får mig er det ikke et problem at side inde ved hende stille og roligt mens hun selv falder i søvn, men vil selvfølgelig nødigt skabe en dårlig vane...
Det var vist det for denn gang. det blev noget af en smøre. Ser frem til at høre fra dig.
Med venlig hilsen
Tanja
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
Viden om børn:
Hoppegynge
Små børn skal have mulighed for at bevæge sig så meget som muligt i dagligdagen. Men, en hoppegynge anbefales ikke.
En hoppegynge belaster barnets ryg og ben, og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge. Når barnet sidder i en hoppegynge, er det en passiv bevægelse, og selve hoppet kan give barnet mange stød op i ryggen.
De fleste børn begynder omkring 6 måneders alderen at lave hoppebevægelser, og de vil ofte gerne hoppe på forældrenes skød....
Fødder
På grund af den trange plads i livmoderen, bliver mange børn født med indaddrejede fødder. Det kan være den ene fod eller begge. Små børn fødes også let hjulbenede. Det har ofte ingen betydning, og det retter sig efterhånden, som barnet bliver ældre. Nogle børn bliver født med klumpfod, også kaldet varusfod eller talipes equinovarus. Dette kræver speciel behandling.
Den sunde babyfod er bred og med en smal hæl. Barnet kan let sprede sine tæer. Alle børn er platfodet indtil...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.