Brev:
Dagpleje, aflevering, stimulation, amning mv.
Hej Helen,
Jeg har skrevet til dig før, og har hu brug for dine råd igen :-)
Vores datter er nu snart 11 mdr. og har nu været hos dagplejen i 5-6 uger. De første par uger var hun vældig glad, når jeg afleverede hende om morgenen og ret træt om aftenen. Dernæst havde hun en periode på et par uger, hvor hun holdt fast i mig om morgenen, men dog var OK, når jeg gik. De seneste par uger har hun pludret, når vi går ind af havelågen (virker som om hun kan kende stedet nu og glæder sig), for så at græde højlydt, når hun kommer over i dagplejerens arme og fornemmer, at jeg er ved at gå.
Jeg har talt med vores dagplejer om det, og hun mener, at gråden blot er vores datters måde at vise, at hun kommer til at savne mig. Det er altid mig, der afleverer og min mand, der henter.
Vores morgner er egentlig ret rolige – vores datter får tøj på og spiser sin morgengrød og sidder lidt og leger, mens jeg bliver færdig.
Om eftermiddagen gør min mand en del ud af at være nærværende og have god tid, når de går hjem fra dagplejen, til fx at kigge på biler, hvilket hun godt kan lide. Når de kommer hjem, spiser de lidt frugt og leger, indtil jeg kommer hjem. Dernæst spiser vi aftensmad, vores datter får et bad, derefter får hun en ammetår og kommer i seng. Vores aftener foregår egentlig meget stille og rolige forstået på den måde, at det meget er det samme, vi gør hver aften, og at vi ikke har travlt.
De seneste par uger er hun dog blevet ret ”krævende” om eftermiddagen og aftenen og vil ofte ...
... ikke acceptere at blive sat på gulvet, men insisterer på at blive båret hele tiden. Og når jeg kommer hjem, er det helt tydeligt, at hun gerne vil ammes – og det bliver hun så :-) (Egentlig havde vi skåret amningerne ned til morgen og aften, men hun insisterer ret kraftigt på at få en tår, når jeg kommer hjem – hvilket nu også er meget hyggeligt).
Mine spørgsmål er nu:
- Er der noget vi/jeg kan gøre, så hun ikke bliver så ked af det om morgenen?
- Hvad kan være godt at gøre med hende om eftermiddagen, aftenen og i weekenden? Har hun mest ud af bare at være sammen med os (at få nærvær/opmærksomhed), eller er det også godt at tage en tur i fx svømmehallen, som vi også nogle gange gør? Det jeg tænker på er, hvorvidt hun får så mange indtryk i hverdagen, og derfor har brug for weekenden til at fordøje dem, eller om hun også godt kan klare større indtryk i weekenden?
- Jeg er lige startet på arbejde og har stadig alt min ferie til gode. Derfor er min plan at tage en fridag ca. hver 14 dag med henblik på at være sammen med vores datter og give hende en fridag fra dagplejen. Bør jeg evt. bruge flere fridage her i starten og så lade der gå lidt længere tid senere på året?
- Mit sidste spørgsmål går på stop af amning. Jeg har det fint med at amme hende morgen, eftermiddag og aften, men på et eller andet tidspunkt skal det jo stoppe. Hvornår vil være et godt tidspunkt at stoppe det på – hvilke ting i fx hendes adfærd skal jeg være opmærksom på?
På forhånd tak for svaret.
Hilsen Anne
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
Viden om børn:
Mekonium - den første afføring
Mekonium er betegnelsen for den første afføring, som spædbarnet har. Afføringen er sort og klæbrig og ser ud som tjære.
Det, der kommer ud, er det fostervand, som barnet har drukket, da det lå inde i maven. Det indeholder blandt andet hår og afstødte hudceller. Fostervand, hår og hudceller samler sig i tarmen og bliver udskilt som mekonium, når barnet bliver født. Nogle gange udskiller barnet mekonium forbindelse med fødslen, hvilket er med til at give grønt fostervand.
Vedligeholdelse af barnevogn
Med det danske vejr skal en barnevogn kunne tåle lidt af hvert, men hvis man vil have at den skal kunne holde længe, så er man nødt til at gøre sig nogle tanker om vedligeholdelse og også medtænke at bruge tid på vedligeholdelse.
For eksempel kan kalecherne ikke tåle stærkt sollys, så vognen skal ind i skyggen, hvis man vil undgå, at den falmer. Stellet kan heller ikke tåle salt fra snesjappet og skal derfor skylles af, når man kommer hjem, hvis man vil undgå rust. Og kassen...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.