Svar: Madpakke, tænder og sut
Kære Malene
Det lyder dejligt med en vuggestue, der normalt serverer varm mad til frokost:o)
Rugbrød er sundt og godt at give børn med i madkassen, andre former for brød kan dog også bruges. Det er jo mest i DK at vi spiser rugbrød dagligt:o) Når I vælger brødtyper så er det vigtigt at se på fiberindholdet og I kan godt få lysere brødtyper som kan bruges i madpakken og stadig med 8% feber. Schulstad levebrød kan være et eksempel på dette.
I kan også give hende en grahamsbolle eller havregrynsbolle med og så ved siden af lidt forskelligt mad, som kan gnaves. Hun kan f.eks. sagtens spise kogte pastaskuer, stykker af kylling, frikadelle, fiskedelle eller lignende og også grøntsager kan gives med. Det kan være lidt kogte ærter, majs og gulerod. Men også peberfrugt og agurk kan gives med.
Det der er vigtigt i forhold til små børn er at man husker at medtænke at det tager rigtig lang tid for dem at gnave sig igennem et stykke agurk, gulerod eller lignende. Derfor er det vigtigt at det er ...
... meget små og smaltskåret stykker man giver dem med. Al tiden skal helst ikke bruges på en agurk, det er vigtigt at hun også har tid til at spise sit brød, kød osv.
Med hensyn til sut, så er det meget svært at skifte til en anden sut, når barnet er glad for en bestemt model og så længe hun ikke er ældre og I sørger for at hun hovedsageligt kun får den, når hun skal sove, så burde den ikke påvirke hendes tænder. Det er især børn, der går med sutten i munden dagen igennem, hvor det kan påvirke deres tandstilling og tale.
Med hensyn til at kravle og motorisk udvikling, så vil det være rigtig godt, hvis I kunne tumle lidt med hende. Det vil sige snurre hende rundt, gynge hende, svinge hende, danse med hende osv. En babygynge, som hun sidder i og gynger frem og tilbage kan f.eks. være rigtig godt. Det handler om at jo mere hun bliver snurret rundt og tumlet med, jo mere får hun stimuleret sit balancecenter og jo mere udvikler hun sig motorisk.
Fortsat held og lykke med hende, dejligt at det går så godt:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
Viden om børn:
Barnløshed
De fleste par har en naturlig forventning om blive forældre på et tidspunkt. Men for nogle sker det dog ikke bare af sig selv.
Hvis man som par forsøger at blive gravide gennem et år, uden at de lykkes, så betragtes det som ufrivilligt barnløshed. Statistikken siger, at ca 80 % vil bliv gravide i løbet af et år.
Årsagerne til at man ikke bliver gravid kan være rigtig mange og det tager tid at finde frem til den rigtige behandling for det enkelte par. Derudover er...
Rosiner
Børn under 3 år må gerne spise rosiner, men ikke i ubegrænsede mængder. Det anbefales at børn under 3 år max spiser 50 gram rosiner om ugen.
Rosiner indeholder en svampegift, som hedder Ochratoksin A. Dette tåler barnet kun i meget små mængder. Det er det totale indtag over en længere periode der betyder noget. Derfor sker der ikke noget ved, hvis barnet spiser mange rosiner en dag og i dagene derefter ikke spiser rosiner.
Svampegiften findes også i økologiske...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.