Brev:
Kolik, mad, sovevaner
Hej Helen.
Tak for dit svar tidligere...
Jeg er i fuld gang med at prøve, at lægge Magnus før han er faldet helt i søvn. Nogle gange er det lykkes at han er haft helt åbne øjne idet han er blevet lagt i vugge eller barnevogn, men med hjælp af enten min hånd på hans mave/bryst eller lidt rokken med barnevognen så er er han faldet i søvn. Andre gange skal han fortsat lulles i søvn i min favn. Jeg er desuden begyndt på at lægge ham i barnevognen, når han er træt, men helt vågen, og så gå en lang tur med ham (knap 1 time) til han er faldet i søvn.
Er dette en god og rimelig rigtig fremgangsmåde??
Mit spørgsmål angående mad; Jeg kan læse mig til, at mange giver deres børn vælling om aftenen!! Jeg ammer fortsat kun Magnus. Far har prøvet en enkelt gang at give ham flaske med mme om dagen, idet jeg ikke kunne være hjemme der, men den ville han ikke tage. Har hørt at det er forskellige sutteteknikker - ...
... bryst/flaske?? Er det så ikke for meget at starte på vælling og flaske, for så at introducere skemad??
Vil vælling og/eller skemad kunne virke således, at Magnus kan sove lidt længere ad gangen om natten?!?!? Han vågner hver 2-3 time. Sover fra 20.30-07.00.
Med hensyn til kolik, ser vi ikke længere så meget til det... Mit spørgsmål er; Magnus vågner stort set hver morgen med skrig. Inden da bliver han urolig ved 5-tiden om morgenen, ligger med lukkede øjne og fægter med arme og ben, men siger ikke noget. Her tager jeg ham oftest over i sengen, da jeg ikke kan sove fra det. Så bliver Magnus en del mere rolig, men kan stadig fægte lidt med arme/ben.
Er det fortsat kolik, der er skyld i at han vågner ved at skrige? Efter 5-10 minutter er han glad igen.
Han har nu fin afføring - dvs. han skider 2 gange dagligt. Første gang er altid enten 1. eller 2. gang han bliver ammet om dagen.
Hilsen
Magnus og hans mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
Viden om børn:
Vugge - vugning, bevægelse
At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.
Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...
Lattergas ved fødsel
Lattergas er en blanding af ilt og kvælstofilte, som man indånder gennem en maske.
Lattergas bruges som smertestillende og er et tilbud til kvinder, der er i fødsel. Jordmoderen vejleder kvinden i, hvordan masken bruges - lattergas virker bedst, hvis du trækker vejret i masken, når du mærker, at der er en ve på vej, og så lægger masken fra dig igen, når veen klinger af.
Lattergas virker på den måde, at kvinden mærker smerten, men ikke lader sig gå på af den, og den...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak for dit svar til min ældste søn og hans spørgsmål om ’bierne og blomsterne’. Vi har læst et par bøger sammen, han grinede rigtig meget … men fik stillet sin nysgerrighed!
Det var en rigtig god idé at læse bøger sammen, for du har jo fuldstændig ret: Det kan være grænseoverskridende for både barn og voksen af snakke om den slags sammen, mens en bog oplyser nøgternt og godt. Intimsfæren bevares intakt, genialt!