Svar: Kravler?
Kære stolte mor
Det er dejligt at din datter er så mobil, det lyder som om at hun er rigtig fint igang motorisk - krybende over gulvet som en lille soldat ...
Næste skridt er at kravle rigtigt, hvor hun kommer op på alle 4 og den stilling må du gerne hjælpe hende op i. Sæt dig bag hende og hold hende om livet og hjælp hende så med at vippe frem og tilbage. Det er fra den vippende stilling at hun begynder at kravle rigtigt. Du skal således ikke begynde at flytte på hendes hænder og ben, men lade hende vippe eller vugge frem og tilbage igen og igen.
At gynge, blive tumlet med med, snurre rundt osv. stimulerer også balancen og derfor er det generelt en rigtig god idé at lave nogle lege med hende, hvor hun vendes og drejes i alle retninger. Evt. give hende en babygynge, hvori ...
... hun kan sidde og gynge frem og tilbage:o)
Det er korrekt at det at kravle er vigtigt. Det handler om at barnets to hjernehalvdele skal kunne arbejde sammen, barnet skal kunne krydskoordinere. Det betyder at barnet skal kunne kravle, springe sprællemandshop, gadedrengeløb osv. inden skolestart fordi det at hjernehalvdelene kan arbejde sammen, har betydning for barnet evne til at lære at læse og regne - se forskel på f.eks. b og d og 6 og 9 ...
Det betyder dog ikke at løbet er kørt, hvis man har et barn som ender med at gå inden det lærer at kravle. Det er bare vigtigt at man så som forældre er opmærksomme på at barnet efterfølgende lærer det og at børn generelt skal stimuleres motorisk hele barndommen igennem.
Håber at ovenstående hjælper dig lidt videre, fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
Viden om børn:
Sut
Før i tiden var det almindeligt, at børn fik en sut med det samme, når de blev født. I dag mener man, at det er hensigtsmæssigt at man venter med at give barnet en sut, til amningen er etableret.
Hvis barnet får en sut for hurtigt, så kan det gå ud over barnets lyst til at die ved brystet. Dertil kommer at sutteteknikken er forskellig alt efter om barnet dier på brystet eller sutter på en sut.
Du kan møde mange forskellige holdninger til det at bruge sut og det er vigtigt...
Diarré
Det er normalt at et barn der kun får brystmælk at have tynd afføring. Men hvis barnet ikke bliver ammet mere og pludselig får vandtynd afføring, skal du være opmærksom.
Diarré kan være tegn på infektion forskellige steder i kroppen og det kan derfor være en god idé at måle barnets temperatur. Du skal være opmærksom på at barnet skal have ekstra væske og hvis diarréen ikke forsvinder hurtigt igen skal du søge læge. Hvis barnet virker sløvt eller der er blod eller slim i...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
tak fordi du eksisterer! I 6,5 måned - siden min søn kom til verden - har jeg benyttet mig af din hjemmesiden og læst adskillige hjælpsomme svar/spørgsmål/artikler mm. Hvilken lettelse i øvrigt, at en del førstegangsmødre føler det samme som jeg selv; overvældet af kærlighed, nervøs, urolig, lykkelig, nysgerrig, komplet for meget etc etc:)
Din kærlige og varme jargon gør, at man straks føler sig tryg i at “dele” ens liv og baby med dig!