Brev:
Vudering af mælkeindtag - 9 mdr.
Hej Helen
Det er efterhånden længe siden jeg har skrevet sidst og i de forløbne måneder er der sket rigtig meget med Emil. Han er en super aktiv og glad lille dreng der kravler rundt og undersøger alting, pludrer og "snakker" dagen lang.
Søvnen har endelig ændret sig efter at vi tog en periode hvor vi skruede bissen lidt på - det var åbenbart det der skulle til, for at han kunne lære at falde i søvn selv - vi var kommet så langt ud at han vågnede fast en gang i timen natten igennem, og skulle hjælpes videre til han sov dybt igen, alt andet udløste en alarm uden lige - sådan er det heldigvis ikke mere, og det har som du nok kan forestille dig haft en kæmpe positiv indflydelse på vores familieliv!
Mit spørgsmål drejer sig om mælkeindtag. Emil har altid spist rigtig godt både hvad angår mælk og skemad. Nu er det dog som om han har mistet interessen for mælk, ikke fra kop men fra flaske. Vi tilbyder en aftenflaske ved 20-tiden men der drikker han sjældent mere end 50-100 ml, det samme om morgenen, hvor man jo ellers skulle tro han var sulten, her er det også max 100 ml. Det er selvfølgelig fint at han siger fra - noget han har haft svært ved, fordi han er så madglad, men får han nok?? Vi giver ham jerndråber og mælk i kop i løbet af dagen, der får han nok ca 300 ml. Vedlægger lige en ca plan over vores ...
... dag - er udbuddet af mad varieret nok?
05.30: Flaske, drikker ca 100 ml.
06.30: står op
07.30: Morgenmad; havregrød el. øllebrød og et glas mælk
09.00: formiddagsmad; frugt i små stykker, 1/2 bolle, vand
09.30: Formiddagslur, ca 1- 1 1/2 time
12.00: frokost 1 hel rugbrød med forskelligt pålæg, leverpostej, figenpålæg, torskerogn mv. og et glas mælk
14.00: Lur på 1 -1 1/2 time
15.30: 1 portion tykmælk med frugtmos og müslie, evt lidt bolle el. andet og et glas vand
18.00: Aftensmad; grøntsagsmos kombineret med vores mad, udvalg af grøntsager og frugt i stave/både, lidt majs el. ærter at sidde og "pille" i og et glas mælk.
19.30-20.00: Putttes til natten med en flaske. Drikker meget lidt eller slet ingenting.
Emil skal begynde i dagpleje 18. august og det tror jeg blir rigtig godt for ham - han virker i den grad parat til nye udfordringer. Jeg er meget spændt på hvordan vores dagsrytme som bare kører super godt kommer til at passe ind i dagplejens, her tænker jeg især på hans lure. Så vidt jeg kan forstå bliver de ofte puttet allerede efter frokost, og så er det godt nok mange timer han skal holde sig vågen, hvis han fx vågner allerede klokken 14 - men det kommer måske også til at passe bedre, i takt med at han bliver ældre?
Det var alt for denne gang - på forhånd tak :0)
Venlig hilsen
Sara
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
Viden om børn:
Omsorgsdage
Omsorgsdage er dage, hvor du med fuld løn kan holde fri sammen med dit barn.
Er du offentligt ansat, og er du blevet forælder efter den 1. oktober 2005, har du ret til 2 årlige omsorgsdage per barn. Retten gælder fra og med fødselsåret og til og med det år, hvor barnet fylder 7 år.
Hvis du er ansat i en privat virksomhed, vil det fremgå af din overenskomst, kontrakt eller lignende, om du har ret til omsorgsdage.
Køkkenhygiejne
Når man laver mad til småbørn er god køkkenhygiejne særligt vigtig. Små børns forsvar overfor bakterier er mindre end voksnes, og derfor får børn lettere ondt i maven eller får en maveinfektion.
- Undgå at sprede bakterier mellem madvarer. Hold f.eks. rå grøntsager adskilt fra råt kød, så der ikke kommer jordbakterier på kødet, og så der ikke kommer bakterier fra kødet på grøntsagerne.
- Hold også rå madvarer adskilt fra mad, der er klar til at blive spist. Det...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Jeg vil gerne, som så mange andre, takke dig for en helt usædvanlig god brevkasse. Som bosiddende i England har det betydet rigtig meget for mig at finde svar på dette og hint derhjemmefra. Jeg kan rigtig, rigtig godt lide din kærlige holdning til tingende, og det har virkelig hjulpet mig meget at læse dine omhyggelige svar.
Mange kærlige hilsner
Sanne, mor til dreng 5 måneder