Annonce

Annonce

Brev:

Spisevaner, morsyge mm


29. juli 2008

Kategori:
Alder:
11 mdr.

Spisevaner, morsyge mm

Hej Helen.

Vores datter Freja er nu snart et år. Det går rigtig godt, hun er en nysgerrig, glad og selvstændig pige der "gerne vil selv".

Vores problem er mht spisning. I starten af et måltid er hun interesseret i maden, men hun mister hurtigt interessen, og begynder at græde/skælde ud når hun sidder i trip trapstolen. Hun vil gerne ned. Nogengange tror jeg stadig hun er sulten når hun bliver sat ned på gulvet, men det skal jo ikke være en kamp, så når afledning med legetøj mm ikke virker mere, bliver hun sat ned på gulvet til legetøjet. Det plejer at hjælpe.

Nogengange fortsætter jeg med at give hende fx rugbrød nede på gulvet imens hun leger, og her kan hun som regel spise mere. Men det er vel ikke så smart at gøre eller hvad?

Hun er startet i dagpleje (som hun er glad for) og er kommet ind i en god dagsrytme: morgenmad, frugt, frokost, frugt, aftensmad, natflaske. Hun er aftensmad-sulten ofte allerede kl 16, ...


Annonce

... selvom hun har fået frugt fx kl 15, og det er for tidligt for os at spise til hverdag. Nu vi har ferie har jeg prøvet at give brød sammen med eftermiddags frugt for at mætte mere, men det er ikke altid det hjælper. Gode ideer? Vi vil jo gerne spise sammen for hyggens skyld, men det lykkedes sjældent fordi hun pludseligt bliver skrupsulten og skal have aftensmad nu og her.

Hvornår kan vi starte med at lære hende at spise med ske? Hun nyder tydeligt at hun selv kan vælge maden på tallerkenen med fingrene, men det kan hun jo ikke gøre med grød... Hvordan starter man op med at lære hende det?

Efter hun er startet i dagpleje (for en måned siden) er hun blevet meget "mor syg". Normalt er hun god til at lege selv eller hygge med farmand, men så snart jeg træder ind i rummet, kommer hun kravlende hen til mig og vil op. Hvad kan jeg gøre for at afhjælpe det?

På forhånd tak for hjælpen og god sommer til dig.

Kærlig hilsen
Kristina.

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

24. juli 2025 | Opdragelse | 13 mdr.

Bedre spisevaner og bideri

Kære Helen, Du har tidligere hjulpet os med gode råd og ro i maven, så jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Fravær og tilknytning

Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Søvn - terroristen

Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.

Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad

Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...

Læs hele brevet og Helens svar


21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

Hjælp til putning - 13 mdr.

Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sushi til gravide og ammende

Gravide og ammende må meget gerne spise sushi, og det kan være en udmærket måde at få varieret sit indtag af fisk på. Der er dog lidt forholdsregler du skal tage.

Fødevarestyrelsen pålægger både forhandlere, sushi-restauranter og øvrige leverandører at dybfryse fisken før den sælges. Fisken skal være frosset ned til til -20 grader i 24 timer for at komme eventuelle parasitter i fiskekødet til livs.

Vælger du at lave sushi selv, skal fisken på samme måde fryses ned...

Læs mere i Babylex

Epiduralblokade ved fødsel

En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.

Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for en fantastisk brevkasse og nogle fantastiske og velskrevne bøger. Begge dele har ofte hjulpet os siden vi blev forældre for ca. 1½ år siden!

Tak fra familien i København.


Annonce