Svar: Er dagsplanen ok?
Kære Bella
Dejligt at høre at det går bedre med badningen og at løsningen kom i takt med at Gustav blev mere stabilt siddende. Det vil sikkert glæde andre at høre:o)
Din plan for dagen ser rigtig fin ud. Han lyder til at spise godt og varieret. Hvis du vil variere lidt yderligere, så kan du tilbyde ham rester fra aftensmaden til frokost, så han der tilbydes både kød, fisk og grøntsager og ikke kun rugbrød. Kogte pastaskruer kan også gives som aftensmad og netop fordi han er lidt småtspisende om aftenen, kan det være en god idé at tilbyde lidt af dette til frokost også.
Han vil være fint dækket ind med 400ml mme dagligt indtil 12 måneders alderen. Det dækker hans jernbehov. Ved siden af dette kan han så få lidt sødmælk af en kop og du kan lune det, hvis ...
... han ikke har lært det med kold mælk endnu. Han kan også få mælk via sovs, mælk i grøden, tykmælk osv. så han på den måde når op på den ½ liter mælk alt incl. som han har behov nu og tiden fremover.
Fra 12 måneders alderen kan du gå over til letmælk, det kan godt tænkes at han bedre kan lide smagen af dette. Sådan er der nogle børn der har det og det er jo rigtig fint:o)
I takt med at indtaget af modermælkserstatning skal nedsættes og flaskerne helt væk, så vil det være fint at du om formiddagen tilbyder en bolle, lidt ost, frisk frugt, A38 eller lignende og inden sengetid kan flasken stille og roligt erstattes med en kop mælk og en banan samt en godnat historie. Men som planen er nu, ser det rigtig fint ud.
Så bibehold den gode gænge og fortsat god sommer:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. juli 2025 | Kost og ernæring | 2 år, 11 mdr.
Kære Helen, Det er første gang, jeg skriver til dig, og der kommer...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
Viden om børn:
Sikkerhed i hjemmet
Det er i hjemmet, at de fleste ulykker sker, og når dit barn begynder at kravle, rejse sig og bevæge sig rundt i hjemmet, så er det vigtigt at du sikrer dig, at jeres hjem er et trygt sted at færdes.
Dit barn skal have lov til at undersøge og opleve verden omkring sig. Derfor skal du sikre at dit barn kan gøre dette.
Alle rum kan være farlige og kan kræve et ekstra sikkerhedstjek - især skal du være opmærksom på køkkenet, badeværelset og stuen.
Gå...
Spinat
Når børn er 6 mdr gamle må de gerne begynde at få lidt spinat.
Du skal dog være opmærksom på, at spinat indeholder Nitrat, og det bør derfor ikke fylde mere end 1/10 af portionen eller alternativt kun gives med 14 dages mellemrum.
Læs mere i min bog Helens bog om børn og mad
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.