Brev:
Sovevaner - overgive sig til søvnen
Hej
Jonas er nu snart 16 mdr og vi har indtil nu på skift siddet i soveværelset ved ham til han falder i søvn. Sommetider kan der godt gå op til halvanden time inden det sker - og i mellemtiden har Jonas travlt - han hopper rundt i sengen og smider alt på gulvet - især hvis mor el far ikke lige kigger på ham. - da vi sommetider benytter tiden til at læse..
Det er vi blevet enige om at det må være slut nu - da vi syntes hele aftenen kan gå på denne måde. Nu er vi begyndt at læse godnathistorie - og synge et par sange - så kommer hans godnatsange cd på afspilleren og den står og spiller meget lavt - som den har gjort det sidste halve år - vi kysser ham siger godnat og går ud.
Når han så rejser sig og giver sig til at græde går vi op og giver ham sutten siger godnat og kysser ham igen - og nu kan han faktisk falde i søvn på en halv time. Men er det den ...
... rigtige måde at få ham vænnet til at falde i søvn ene på - det næste skridt er jo at at så skal på sit eget værelse at sove..
Vi har også et problem med at få ham til at sove midt på dagen. Sommetider får han en lille formiddagssøvn - hvis ham er meget træt - ellers er den afskaffet. Og vi er gået over til at få en middagslur - men det er ikke altid han vil sove der midt på dagen - vi kan gå rundt med barnevognen i en halvtime - han sover stadig ikke - til trods for at man kan se han er træt. Hvis han enkelte dage - når det er nødvendigt - får en formiddagslur - falder han der i søvn med det samme.
Der sker meget med ham lige nu - han er begyndt selv at kunne gå op og ned af trapper - og er begyndt at "sige" en masse.
Håber det er nok til at forklare og fortælle hvad det er vi gør galt :o)) da vores søn ikke har lyst til at falde i søvn..
Jonas mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
17. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Kære Helen Beklager at jeg skriver igen, men du giver så utrolig gode og...
8. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Indkøring i dagpleje - 15 mdr.
Kære Helen Min søn på 15 måneder er for en uge siden startet i dagpleje....
5. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Hej Helen Jeg har et helt konkret problem herhjemme lige nu, og det er at...
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
9. juni 2025 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Min mand har fået nyt job og skal arbejde på turnus (14 dage ude...
Viden om børn:
Medicin til børn
Et lille barn må aldrig få medicin, uden at lægen har ordineret det. Børn skal have helt andre mængder end voksne og reagerer anderledes på visse produkter.
Har dit barn fået ordineret medicin, så er det vigtigt at følge lægens instruks. Er der f.eks. ordineret penicillin i 6 dage, så er det vigtigt, at du giver medicinen i 6 dage og ikke stopper efter 3 dage, fordi du synes, at barnet virker frisk og rask. Hvis du stopper for hurtigt, risikerer du, at sygdommen vender...
K-vitamin til baby
Sundhedsstyrelsen (og WHO) anbefaler, at alle nyfødte babyer får K-vitamin lige efter fødslen. Dette gives som injektion i låret og er med til at forhindre indre blødninger. Når barnet har fået K-vitamin denne ene gang, skal det ikke gives igen.
Børn der ammes, får ikke ret meget K-vitamin via modermælken, og det betyder, at de har større risiko for K-vitaminmangel. K-vitamin dannes også i vores tarmsystem, og da nyfødte børn har et umodent tarmsystem, vil de ikke selv kunne...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.