Annonce

Annonce

Køkkenhygiejne


6. marts 2022

Når man laver mad til småbørn er god køkkenhygiejne særligt vigtig. Små børns forsvar overfor bakterier er mindre end voksnes, og derfor får børn lettere ondt i maven eller får en maveinfektion.

- Undgå at sprede bakterier mellem madvarer. Hold f.eks. rå grøntsager adskilt fra råt kød, så der ikke kommer jordbakterier på kødet, og så der ikke kommer bakterier fra kødet på grøntsagerne.

- Hold også rå madvarer adskilt fra mad, der er klar til at blive spist. Det vil sige, at du f.eks. skal holde råt kød og grøntsager adskilt fra f.eks. pålæg eller den færdige middagsmad.

- Brug derfor forskellige redskaber (kniv, skærebræt mv.) alt efter, om det f.eks. er til kød eller grøntsager, og det samme gælder ved rå eller færdiglavet mad. Sørg også for at vaske knive, skærebrætter og lignende straks efter brug.

- Mad, der har ...


Annonce

... været frosset, optøs i en skål eller i et fad i køleskabet. Evt. kødsaft må ikke kunne dryppe på andre madvarer i køleskabet.

- Vil du gemme en varm ret i køleskabet, så skal den sættes ind, så snart den er dampet af.

- Madindkøb sættes altid på køl, straks du er kommet hjem.

- Brug altid rene klud og viskestykker. Et forklæde kan også være med til at sprede bakterier, så sørg for at vaske og skifte ofte. Kødsaft kan evt. tørres op med køkkenrulle i stedet for en klud.

- Vask altid hænder - både før du laver mad og også undervejs, når du f.eks. skifter mellem at gøre ved råt kød og færdiglavet mad. Det gælder også, når du f.eks. laver frikadeller og lægger farsen på panden. Vask hænderne både før og efter.

Vær også særligt opmærksom på køkkenhygiejne og håndvask, hvis du blander modermælkserstatning til dit barn:)Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for en god brevkasse. Vi er i den kedelige situation, at vi ikke har haft glæde og gavn af vores egen sundhedsplejerske. Vi har fundet dine svar meget relevante.

Tak fra os.


Annonce