Annonce

Annonce

Sponsoreret artikel

Overvejer du en Slyngevugge og evt. Vuggemotor?

Dato: 8. november 2021

Som forældre kan det ofte være svært, at finde de passende rutiner og balancegange mellem hverdagens opgaver og den lille nyfødte baby. Nogle dage kan føles som om, at der ikke er nok timer i døgnet til dagens vigtige gøremål, hvortil manglende søvn om natten kan udløse en trist følelse og medføre manglende overskud, kronisk træthed, irritation og småkonflikter oveni skyldfølelsen; af at føle sig som ”dårlige” forældre. Hvis du ikke allerede har købt en slyngevugge med evt. tilhørende vuggemotor, kan det være en fordel at gøre det.

Først og fremmest skaber slyngevuggen tryghed for babyen, for det andet er den let at pakke sammen og tage med sig, både hvis du skal besøge familie, venner eller hvis man skal på ferie. Man får altså en seng til babyen som føles tryg, og som efterligner den rytme, babyen er vant til indefra mors mave.

En god og billig vuggemotor finder du hos Zleepii.dk. Denne vuggemotor er den mest støjsvage motor på markedet, og dens maks. belastning går helt op til 25kg. imod 15-16kg. som ellers er på markedet, så din baby derfor kan nyde glæde af den længe. Vuggemotoren kan bruges til de fleste slyngevugger foruden Zleepii´s egne, og passer også til juniorvugger og tvillinger.

5 fordele ved en slyngevugge og vuggemotor:

1. Din baby sover længere og mere roligt.

Den første tid udenfor mors mave er for et spædbarn en meget overvældende ny verden, hvor sanserne stimuleres helt anderledes. Nye lyde og indtryk gør indtryk og kan være årsag til, at din baby har svært ved at finde ro, selv når trætheden tager til.

En slyngevugge genskaber varmen og nærheden fra tiden i mors mave. De lette, vuggende bevægelser gengiver babyen en genkendelig tryghed, som giver babyen roen til langsomt at slappe af i den trætte babykrop, så den gode og dybe søvn snart tager over og den gode søvnrytme opstår. Din baby vil sove længere og mere roligt, hvilket frigiver tid til dig og jer som forældre.

2. En god hjælp til at afhjælpe kolik og refluks.

En god og dyb søvn er en nødvendighed og altafgørende for en velfungerende hverdag. Mange nybagte familier føler sig presset af manglende søvn, som kan skyldes enten kolik eller refluks. Slyngevuggen kan heldigvis udgøre en hjælp og forskel. I slyngevuggen mærker kolikramte babyer en tryghed, som får dem til at slappe af, så gråden aftager.

Jordemoder og underviser Vibeke Rasmussen ved LOF Midtjylland, Viborg Kommune, siger bl.a. følgende:
”Vuggen skærmer for stimuli, fordi den svøber sig om den lille barnekrop, og synsstimuli dæmpes. Da barnet ligger forskellig fra direkte rygleje, bliver trykket på baghovedet anderledes og aflaster området. Lejringen kan desuden give en positiv effekt på refluks, da hovedet er hævet over mavesækken. Det er nødvendigt at holde øje med barnet, når det ligger i vuggen og desuden sikre sig, at hovedet har fri bevægelighed. Det er vigtigt at understrege, at vuggen på ingen måde må blive en ”sovepude” – den kan og må ikke erstatte barnets behov for nærhed med forældrene og hud mod hud kontakt. At give sig tid og ro til at se og mærke barnet er fortsat det allervigtigste. Jeg ser vuggen som et afbræk til pressede forældre. Ved at give en pause i løbet af dagen, øges overskuddet til at drage omsorg for barnet, søskende og hinanden.”

Refluks kan ligeledes afhjælpes, fordi slyngevuggen hæver babyens hoved ved hjælp af pasformen af slyngevuggen og madrassen, så mavesyren ikke løber tilbage gennem spiserøret.

3. Ergonomisk støtte af rygsøjlens udvikling.

En nyfødt baby kan sove op til 20 timer om dagen. Det er derfor altafgørende, at babyen ligger rigtigt og godt. En slyngevugge er en ergonomisk og god soveløsning, som med sine bløde udformninger følger kroppen og understøtter rygsøjlens udvikling.
Slyngevuggen stimulerer babyens bevægelser og balanceorganet i øret, som sørger for, at din babys motorik og udvikling forbedres.

Ergoterapeut Anine Thilqvist ved Børnecenter København, Københavns Kommune, siger bl.a. følgende:
”Vuggen omfavner og skaber tryghed og ro for centralnervesystemet, samtidig med at den ergonomisk passer på ryggen.”

4. Kan bruges inde og ude, nem at opsætte og tage med på besøg eller ferie.

Slyngevuggen er et vigtigt værktøj til, at babyen føler sig tryg i ”favnen” af de bløde stof- og madrasmaterialer, som giver anledning til små lure og mest af alt den vigtige dybe søvn. Vuggen fylder næsten ingenting, er nem at pakke ned, så den kan tages med på besøg eller som rejsesengen på ferier. Vuggen kan anvendes både inde og ude, og kan flyttes rundt med et vuggestativ.


5. 100% økologisk og dansk designet.

Zleepii's Økologiske Slyngevugger er designet og produceret i Danmark med kærlighed og omtanke til dit barn. Den er udelukkende lavet af 100% økologisk bomuld, og madrassen er nøje udvalgt til at barnet ligger godt og ikke for blødt i slyngevuggen.

Læs mere her

Galleri

Klik for større udgave


Annonce