Annonce

Annonce

Sponsoreret artikel

”En højstol er vel bare en høj stol?”

Dato: 27. maj 2021

– sådan en holdning kan få et hvert barn til at stortude…

Hvis børn var i stand til selv at vælge højstol, så ville de unægtelig vælge en højstol der passede dem, frem for en højstol de skal indpasses i. En højstol hvor der er sikkert fodfæste samt en sædehøjde der kan tilpasses til bordhøjden. En som giver bevægelsesfrihed og samtidig sikrer mod at vælte bagover. En højstol som er let at justere, så den følger barnet trinløst til det er fuldt udvokset. Og sidst, men ikke mindst - en højstol med en justerbar babyskål der gør, at de kan være med ved bordet fra spæd.

Er det nu så vigtigt med en (let)justerbar højstol?
Svaret er simpelt – find en skammel eller en barstol og sæt dig ved et spisebord og prøv det på din egen krop. Sidder du for lavt eller for højt, så forplanter det sig direkte i skuldrene og videre ind i centralnervesystemet og ud i kroppen og du bliver hurtigt utilpas. Sådan har barnet det også med en forkert højstol.

Når man skal vælge højstol, så husk fødderne…
Det er nemlig der al bevægelse starter. Kan fødderne ikke nå gulvet, så kan barnet ikke bevæge sig og så lukkes der for musklernes bidrag til kredsløbet – og det er så barnets hjerte alene, der skal pumpe blodet rundt i kroppen. Derfor er en stor stabil og justerbar fodplade vigtig - den kan benyttes når barnet træder op og ned, som afsæt hvis der kommer mad på afveje – eller hvis barnet skal række ud for at nå noget på bordet.

Juster Nomi’s sæde- og fodpladehøjde – og få ro om spisebordet
Det er højstolen der skal passe til barnet – ikke omvendt. Derfor skal højstolen løbende justeres – for børn vokser jo ikke 5 centimeter ad gangen. Det er ret simpelt at indstille en Nomi højstol korrekt; indstil først sædehøjden, så barnet kan placere underarmen fladt på bordet og vinklen mellem underarm og overarm er 90 grader. Når det er gjort, så indstiller du fodpladen så der er en ret vinkel mellem underben og lårben, med fødderne placeret fladt på fodpladen.

Sikkerheden er også vigtig!
Og her kommer du ind i billedet. Børn kan ikke tage vare på sig selv, det er noget de lærer af os voksne gennem livet, derfor må børn aldrig efterlades uden opsyn. Glem også den gamle højstol fra loftet - sikkerhedsstandarderne for højstole er nemlig blevet skærpet 3 gange de sidste 10 år. Og det er der en meget god grund til, hvis man ser i skadestuestatistikkerne. En stor del af uheld skyldtes bagovertilt – altså at barnet skubber/sparker fra mod bordet og stolen derfor vælter bagover, den risiko er elimineret med Nomi’s anti tilt hjul. Hvilket også er en af flere grunde til at Nomi er kåret som ”Bedst i test”.

Det sociale liv om bordet udvikler barnet
Måltiderne er der hvor vi samles som familie. Det er der hvor vi taler, griner, pjatter - det er også der hvor barnet udvikler sin sociale kompetence og ikke mindst får energi indenbords. Det er derfor uhyre vigtigt for barnet, at spisesituationen opleves positiv, dels for at barnet kan tage del i livet omkring bordet, dels for at det bliver siddende hele måltidet igennem. Og det er derfor I skal vælge en højstol der kan tilpasses barnet og ikke omvendt. Det er også derfor, at Danske Nomi er kåret af TÆNK som den suverænt bedste højstol på markedet – og du finder den på www.evomove.com som sender Nomi højstolen fragtfrit til hele landet.

Læs mere her

Galleri

Klik for større udgave


Annonce