Annonce

Annonce

Sponsoreret artikel

Dit barns første sko – Vi guider dig!

Dato: 26. marts 2020

Dit barns første skridt er noget helt specielt, og en milepæl i dit barns udvikling. Og fordi fødderne skal bære dit barn gennem hele livet, er det vigtigt, at du helt fra starten af får valgt de rigtige sko. GrowingFeet.dk, der er en netbutik med speciale i børnesko, har mange års erfaring med begyndersko til de små. Læs her deres guide og bliv klædt på inden du køber dit barns første sko.

Hvornår skal mit barn have sko på?
Alderen kan variere meget fra barn til barn, men en god hovedregel er, at når dit barn kan gå et par skridt selv uden støtte, er det ved at være tid til sko. Dit barn har ikke brug for sko til at lære at gå, og har godt af at øve balancen barfodet derhjemme. Men når I kommer udenfor og dit barn vil ned og gå, er der behov for sko til at beskytte de små fødder. Du vil ofte opleve, at skoene kan give en støtte, så dit barn bliver lidt mere sikker på benene.

Voksetillæg og mål af fødderne
Da dit barn er ved at lære at gå, skal de sko, du køber ikke være alt for store, for så hæmmes dit barns gang. For at sikre, at der både er plads til at bevæge tæerne og samtidig plads til at vokse, så anbefales et voksetillæg på ca. 1 cm. Voksetillægget er forskellen mellem skoens indvendige mål og længden på dit barns fod.

For at finde den rigtige skostørrelse er det vigtigt, at du kender længden på dit barns fødder. Du skal sørge for at måle fødderne, når dit barn er oprejst og vægten skal helst ligge på den fod der måles, så får du det mest præcise mål. Prøv så vidt muligt at stille dit barn op ad en væg, læg en lineal ved siden af, og mål længden fra væggen og ud til den længste tå. Alternativt kan du stille dit barn på et stykke papir og tegne omrids af foden af og så måle længden bagefter. Husk altid at måle begge fødder, der kan nemlig godt være forskel, og når du vælger skoens størrelse, skal du altid tage hensyn til den største fod!

3 gode råd når du skal vælge dit barns første sko

1. For det første er det vigtigt, at skoen har en fast hælkappe, der holder foden på plads og giver en god støtte, fordi dit barn vil være usikker på benene i starten.

2. For det andet er det vigtigt, at skoen kan justeres, enten med snørebånd eller velcro, så den sidder godt fast omkring foden. Foden må ikke glide rundt i skoen, og derfor anbefaler vi at voksetillægget i en begyndersko er max 1 cm.

3. Til sidst skal sålen være blød og flexibel, så den følger den foden, når dit barn afvikler sine små skridt.

Der findes en del danske børneskomærker, der har specialiseret sig i sko til de små, du kan fx overveje Angulus, Bisgaard, Bundgaard, Pom Pom og Ecco, der alle laver gode begyndersko.

Læs mere her

Annonce