Annonce

Annonce

Sponsoreret artikel

Bæredygtige bleer uden skidt kemi!

Dato: 3. maj 2019

De moderne stofbleer er blevet opgraderet og fungerer stort set som almindelige engangsbleer- de er nemme at bruge, og så er de tilmed gode for både dit barn og for miljøet!

Stofbleerne skal ’bare’ vaskes og kan dermed bruges igen og igen – og til flere børn. Du sparer miljøet for ca. 1,5 ton affald pr barn, og dit barn vil ikke være pakket ind i en engangsble fyldt med plast, papir og kemisk fremstillet materiale.

Stofbleens mange fordele:
• Fri for skidt kemi
• Færre røde numser
• Bedre åndbarhed
• Mindre affald
• Kan bruges igen og igen
• Mere bæredygtig
• Hurtigere renlighed
• Du sparer penge

Stofbleens få ulemper:
• Ja, det er en tand mere besværligt
• Du har ca. to-tre vaske mere pr. uge
• Stofbleer fylder lidt mere

Bedre for dit barn - God komfort, super pasform og ingen skidt kemi.
Engangsbleer kan forårsage åndedrætsproblemer og astmalignende symptomer pga. det kemiske udslip fra bleen. I mange engangsbleer finder man nemlig parfume, lotion, blegemidler og hormonforstyrrende stoffer, hvilket kan medføre eksem, allergi og dårlig fertilitet i voksenalderen. Stofbleer indeholder ikke nogle af disse ting, og giver oven i købet bedre åndbarhed, hvilket har en positiv virkning på dit barns hud i forhold til rød numse, irritation af huden eller decideret bleudslæt. Røde numser ses sjældent hos børn der bruger moderne stofbleer.

Bedre for din pengepung – På lang sigt er det billigere
Bruger dit barn 8 engangsbleer i døgnet i 3 år koster det mellem 7.800 kr og 28.000 kr (købt til fuld pris uden rabat) alt efter om du vælger de billigste discount bleer på markedet, eller de noget dyrere ”øko-engangsbleer”, som indeholder en andel økologisk og bionedbrydeligt materiale.

Hvis du bruger stofbleer fra nyfødt og op til blefri koster det 8-10.000 kr alt i alt (også købt til fuld pris uden rabat) – og så kan bleerne bruges til evt. fremtidige børn også, eller de kan sælges videre via brugtmarkedet.

Du kan altså spare op til 20.000 kr for hvert barn, hvis du vælger at bruge stofbleer til dine børn frem for engangsbleer.

Bedre for verden - Skån miljøet for 1,5 ton affald pr barn
Engangsbleer er verdens tredje største bidragsyder til verdens lossepladser. Der produceres ca. 8.000-9.000 engangsbleer pr. barn, der i Danmark ender på forbrændingen som 1,5 ton ugenbrugeligt affald, hvor det bliver brændt og frigiver CO2. I fx UK og USA bliver affaldet dumpet på store landområder, indtil de langsomt nedbrydes. Det tager ca. 500 år for en engangsble at blive nedbrudt i naturen.

Er det ikke besværligt?
Det er faktisk ikke så indviklet og besværligt at bruge moderne stofbleer.

1) Læg bleen på barnet som en almindelig engangsble.
2) Den brugte ble kommes i en vandtæt vaskepose
2a) Bleer med blot tis kommes direkte i vaskeposen
2b) Ved afføring fjernes dette fra bleen og den kommes derefter i vaskeposen. Afføring kan fjernes på flere måder - fx kan man holde indlægget med afføring ned i toilettet og skylle med bruseren såfremt den er tilgængelig til det, eller man kan fjerne afføringen med toiletpapir. Hvor der er vilje er der vej. ? Det er også muligt at bruge et tyndt stykke blepapir øverst i bleen, som smides ud sammen med afføring – derved vasker du blot tissebleen.
4) Du smider vaskepose med de brugte bleer i maskinen hver 2. - 3. dag, tørrer de rene bleer og bruger dem så på ny.
5) Sådan!

WeeCare er en dansk stofble producent som forsøger at fremme bæredygtighed ved at udbrede kendskabet til moderne stofbleer.
Har du brug for yderligere information kan du finde mere på WeeCares hjemmeside.

Læs mere her

Annonce