Annonce

Annonce

Sponsoreret artikel

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Dato: 17. april 2018

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er overordnet set gode til at passe på, hvad deres børn bliver udsat for af kemikalier i hverdagen. En ny undersøgelse blandt danske småbørnsforældre viser dog, at hele 84 % af forældrene med børn i alderen 0-6 år ønsker at blive bedre til at undgå skadelig kemi, når det gælder produkter til dem selv.

Det forsøger Miljømærkning Danmark at gøre noget ved i en ny kampagne. Kampagnen – Dit valg i dag betyder alverden i morgen - søger at motivere danske forældre til at huske at passe på sig selv midt i familieræset.

Kampagnen ledsages af temasider med tips om, hvordan du bedst muligt skåner dig selv og din familie, og du kan få nogle af dem her i artiklen.

3 tips til bedre kemi
Som forældre er du ét af de vigtigste mennesker i et andet menneskes liv, og derfor er der al god grund til at stille skarpt på de gode vaner. Bl.a. de gode kemi-vaner. Her får du tre tips til bedre kemi i hverdagen:

1. Plej dig selv. Jo tættere skadelige kemikalier er på dig, jo mere påvirker de dig. Vær derfor kritisk når du vælger plejeprodukter til dig selv, ligesom du sikkert er, når du vælger til dine børn. Hold især øje med kemien i cremer, makeup og deodoranter, som bliver på huden i mange timer. Gå efter svanemærkede plejeprodukter, da de lever op til skrappe kemikaliekrav. Så undgår du at skulle læse indholdsdeklarationen og huske navnene på en masse kemikalier, som du gerne vil undgå. Samtidig har produkterne været gennem en grundig kontrol, så du kan være tryg, når du vælger. Sørg for at få en sund grundpleje, og prioritér især de produkter, du bruger hyppigt og meget af.

2. Luft ud hver dag. Luften indenfor kan faktisk være mere forurenet end luften udenfor. Derfor skal du sørge for, at luften hyppigt bliver skiftet ud. Og her er det ikke nok at tænke ”tjek”, fordi luftkanalen altid står åben. Det kræver gennemtræk at skifte luften ud. Sørg for gennemtræk 2 x 5 minutter hver dag.

3. Gør rent. Når du fjerner støv, bliver hjemmet ikke bare renere at se på – det bliver også sundere at være i. Og måske er det ikke så tosset at minde sig selv om, en af de dage, hvor rengøringen mest af alt føles som en tidsrøver, der oven i købet også tømmer dig for den sidste snert af energi. Rengøringen er vigtig, fordi kemikalier ophober sig i støvet. Vær opmærksom på, at det ikke er nok at støvsuge – der skal også tørres støv af én gang om ugen.

Ønsker du mere inspiration til, hvordan du passer på dig selv i en travl hverdag, så klik ind på www.svanemærket.dk/paspådigselv. Her finder du bl.a. en guide til en grøn garderobe, 10 gode råd til at passe på dig selv og tips til en bæredygtig mor.
Du kan også klikke ind på temasiden www.svanemærket.dk/børnoggravide og læse om, hvordan du skaber et sundere børneværelse, beskytter dit barn mod solen og passer på dig selv, hvis du er gravid.

Læs mere her

Annonce