Annonce

Annonce

Indbyder jeres hjem til vigtig motorisk leg?

Dato: 17. november 2017

For at give dit barn en god motorisk udvikling og dermed ruste det på bedste vis til både leg, skole og fritidsaktiviteter, er det utrolig vigtigt at tumle og lege med dit barn fra det er helt lille. Undersøgelser viser nemlig, at børn med en god motorik har øget selvtillid og er gode til at indgå i sociale relationer. Desværre viser undersøgelser også, at børns motorik er blevet dårligere med årene. For mange inaktive timer, som f.eks. foran TV og computer, er én af årsagerne til den triste udvikling.

Heldigvis er der mange måder at øve og udvikle sin motorik på hver evig eneste dag både finmotorisk og grovmotorisk, indendørs og ude i naturen.

I en travl hverdag, kan det være svært at nå diverse fritidsaktiviteter, som fx gymnastik, med sine børn. En mulighed kan derfor være at sætte fokus på tumleri i hjemmet, så både børn og voksne bliver stimuleret til at være sammen på en aktiv måde. Dette kan gøres ved at give plads til forskellige redskaber, der indbyder til motorisk leg.

by KlipKlap står bag en multimadras i flot design, der netop kan bruges som tumleplads for familier med børn i alle aldre. Madrasserne kan udover at bruges som motorik/gymnastik-plads også fungere som en fælles mødeplads i stuen, hvor man, alt efter humør, både kan tumle og hoppe – eller læse og hygge.
Forældre er det bedste 'legetøj' for deres barn, og det er en god idé at lege og tumle med sit barn hver dag.
Motorikkonsulent Grethe Andreasen fra Motoriklab har testet KK 3 fold fra by KlipKlap i sit daglige arbejde og siger følgende:

“At have en velfungerende sansemotorik er fundamentet for udvikling og bevægelsesglæde gennem hele livet. Derfor er det vigtigt at stimulere og opmuntre sit barn til at være aktivt. Vi skal som forældre stræbe efter at skabe rammer, som giver børnene mulighed for at udforske verden og gøre sig kropslige erfaringer. Der skal blandt andet være mulighed for at gynge, hoppe, trille, slå kolbøtter, tumle, løbe, klatre, kravle og snurre rundt. Derfor er gynger og trampoliner gode redskaber både ude og inde.
Madrasserne fra by KlipKlap er et motorisk scoop i de private hjem. Fleksibilitet i madrasserne gør, at de kan styrke børns motorik på mange måder. De er gode at hoppe i og slå kolbøtter på. Børnene kan trille på dem – både lige ud, men også nedad bakke afhængig af, hvordan madrassen foldes. Den kan formes til en ”trappe”, som er en oplagt mulighed til at træne balance og koordination – småbørn kan kravle op og ned ad den bløde trappe og øve i at krydse sine bevægelser og tumlinge kan gå op og ned ad bakke. Ud over de utallige muligheder øver den konstant brugerens muskel og ledssans i fodled, når man står i madrassen, fordi vi ganske enkelt ikke er vant til at gå på bløde underlag. Børnenes begejstring ved brug af madrassen er stor, da den hele tiden kan ændres og derfor aldrig bliver kedelig. Selvfølgelig kan den også bruges som ganske almindelig sofa, når man skal sidde stille og hygge, få læst en bog eller se tv – og så er der altid plads til overnattende gæster, når den foldes ud som gæsteseng.”
– Grethe Andreasen, motorikkonsulent motoriklab.dk

Se I denne super søde, korte video, hvordan Grethe forklarer, hvor vigtig motorik er for børn: Klik her

Især KK 3 fold formår at blive et samlingspunkt for hele familien HVER dag, hvis den placeres I det rette rum, som fx et køkkenalrum eller stue. Her bliver den base for både leg, tumleri, hygge og nærvær for alle mand – store som små.

Madrassen er lavet i slidstærkt møbeltekstil og kvalitetsskum, der begge er OEKO-TEX 100 certificerede. Produktet er designet i Danmark og produceret i Europa og laves i mange forskellige farver – se mere her:

Læs mere på leverandørens hjemmeside

Annonce