Annonce

Annonce

Sponsoreret artikel

Mepilex® Transfer - Når det gør ondt at amme

Dato: 9. maj 2013

Mange kvinder oplever, at det gør ondt at amme fordi de i starten får sår, revner og tynd hud på brystvorterne. For de fleste opstår generne i starten af ammeperioden, og for nogle kan det give vedvarende problemer under hele ammeperioden. Heldigvis er det muligt at forebygge og behandle ømme revnede brystvorter, så det ikke gør ondt at amme.

Sår og revner på brystvorter kan behandles

Når sårene opstår og amningen gør ondt, kan amning let blive uoverskuelig. Sår og revner på brystvorterne skyldes ofte, at barnet ikke får rigtig fat når det ammer. Dette kan ofte forebygges, ved at få hjælp af sundhedsplejersken til at kigge på ammeteknikken.

Skulle skaden være sket og har man fået sår/revner på brystvorterne, findes der på apoteket et plaster – Mepilex® Transfer, der lindrer smerte og behandler sår/revner ved amning.

Professionel sårbehandling til ømme ammebryster

Plastret ”Mepilex® Transfer” klæber med en særlig overflade, der kaldes Safetac®. Denne teknologi betyder, at plastret ikke hænger fast i huden og at det ikke gør ondt at tage på og af.

Plastret, som føles lidt som skumgummi, har ingen sugeevne, men transporterer væsken (i dette tilfælde mælken) videre og ud i ammeindlægget. Mepilex® Transfer sættes direkte på brystet med et ammeindlæg uden på.

Plastret laver et kontrolleret, fugtigt miljø omkring brystvorten, som dels er et optimalt sårhelingsmiljø, men som også giver en smertelindrende effekt, da de blottede nerveender blokeres i det fugtige miljø.

Desuden skaber plastret en barriere mellem bryst og den lækkede mælk, som muligvis kan nedsætte risikoen for svamp. Barrieren forhindrer også den friktion, som ofte opstår mellem brystvorte og bh/bluse. Plastret indeholder ikke stoffer, der er giftige for mor og barn og det klistrer ikke fast til huden, så det er enkelt at tage af og på uden at huden følger med.

Andre behandlingsmuligheder ved ømme brystvorter

I dag anvender kvinder suttebrik, salve eller strandskaller til behandling, men de behandlinger kan godt være problematiske fordi:

* Salve kan være grobund for bakterier og kan samtidig gøre brystvorterne mere sårbare, hvis de skal vaskes, før barnet lægges til.

* Strandskaller kan forværre situationen, især hvis sår og revner er angrebet af bakterier og svamp.

* Suttebrik som man bruger, når barnet ammer – kan gøre det svært for barnet at få nok mælk, da det skal bruge flere kræfter på at suge mælken ud

Læs mere her

Annonce