Annonce

Annoncørbetalt Indhold Direkte

Annoncørbetalt Indhold Direkte er artikler og billeder, der er leveret direkte og uredigeret af annoncøren selv. Netsundhedsplejerske.dk er således ikke involveret i udviklingen af indholdet. Se flere.

Er signalet fra dit bredbånd farligt for dig og din baby?

Er wi-fi-signalet fra din bredbånd-router farligt for dig og din baby?

Det er for de færreste mennesker i vores moderne og højteknologiske verden muligt at undgå at blive eksponeret for trådløse teknologier. Hvis du tænker på, hvordan du er i stand til at tale i mobiltelefon, browse de sociale medier på din smartphone, sende tekstbeskeder og mails og streame videoer, film, serier og TV på dit fjernsyn og din computer, er det højst sandsynligt muligt via de trådløse teknologier. Skal du heller ikke længere selv aflæse din el- og vandmåler, skyldes det også, at den fungerer trådløst og kan aflæses automatisk af forsyningsselskaberne på afstand.

De trådløse teknologier fungerer som elektromagnetiske bølger, der sender data mellem enheder og gør, at du blandt andet kan tilgå internettet. Elektromagnetiske bølger leder tankerne mod stråling, som er blevet et negativt buzzword hos mange mennesker. Af samme årsag er det værd at undre sig over, om wi-fi-signalets stråling er skadelig og farlig for dig og din nyfødte baby.

Netop det emne dykker vi ned i her. Er du interesseret i bredbånd, kan du læse mere på billig-bredbånd.nu.

Hvordan fungerer elektromagnetiske bølger?

Elektromagnetiske bølger fungerer ved, at elektriske ladninger sendes fra én frekvens til en anden. Den frekvens kan være af enten lav eller høj karakter og afhænger af den enkelte sammenhæng. I vores dagligdag, hvor de elektromagnetiske bølger bruges til trådløs kommunikation, er bølgerne lavfrekvente og i stand til at sende radio- og mikrobølger fra din router til eksempelvis din smartphone.

Når du sender en sms eller e-mail, sker der en dataoverførsel fra din telefons, computers eller anden devices indbyggede antenne til routeren, som sender dataene videre. Det samme sker med omvendt fortegn, når du til gengæld modtager en sms, en e-mail eller anden form for data. Og mens overførslen af data finder sted, er der godt nok en eksponering for elektromagnetisk stråling.

Selvom stråling kan synes som et farligt ord, er det vigtigt at understrege, at stråling i denne sammenhæng ikke har noget at gøre med radioaktivitet, og at hverken du eller din baby er i overhængende fare for overeksponering. For at sætte det i perspektiv er vi også udsat for elektromagnetisk stråling fra solen, der som udgangspunkt kun er farlig ved ekstrem eksponering.

Grænseværdierne for eksponering af trådløs stråling er faktisk mellem 100 og 1.000 gange højere end den eksponering, vi faktisk udsættes for. Det svarer til at drikke et glas vand og være bange for at dø af vandforgiftning.

Alt er farligt, hvis det overgøres, men du behøver ikke at være bange for, at dit wi-fi-signal har en skadelig påvirkning på hverken dig eller din baby, hvilket sygeforsikring Danmark også beskriver mere i detaljen her.


Annonce