Annonce

Annoncørbetalt Indhold Direkte

Annoncørbetalt Indhold Direkte er artikler og billeder, der er leveret direkte og uredigeret af annoncøren selv. Netsundhedsplejerske.dk er således ikke involveret i udviklingen af indholdet. Se flere.

Behandlingsmetoder til alkoholisme

Alkoholisme er en lidelse, der påvirker både den person, der drikker for meget, og deres pårørende. Har du brug for hjælp til problemer med alkoholisme, så skal du vide, at der ikke findes en endelig kur, men at der findes behandlingsmetoder, som kan gøre det muligt for dig at leve et normalt liv. Behandlingen afhænger af alvorligheden af alkoholismen og din situation. En alkoholbehandling kan indebære medicin, mens andre behandlinger fokuserer på at ændre ens adfærd. Forskere arbejder stadigvæk på at finde nye og bedre behandlingsmuligheder.

Hvordan defineres alkoholisme?

Alkoholisme navnet på den lidelse eller afhængighed, som personer, der drikker for meget alkohol, oplever. Alkoholisme er et afhængighedsforhold til alkohol, hvor man ikke uden hjælp kan stoppe med at drikke. Mange mennesker drikker alkohol uden at have et afhængighedsforhold eller være alkoholiseret, men for nogle kan det udvikle sig til et misbrug. Alkoholisme er ikke kun et problem for den enkelte, men også for de pårørende. Derfor bør man som misbruger søge alkoholbehandling for at kunne leve uden rusmidlet.

Hvordan påvirker alkoholisme familier og venner?

Alkoholisme kan føre til skilsmisse, fysiske skader, psykiske problemer, økonomiske problemer, og endda død. Alkoholisme påvirker ikke kun den person, der drikker, men også deres familie og venner. Familier af alkoholikere oplever ofte angst, stress og bekymringer om den person, der drikker. De kan have svært ved at håndtere deres egne følelser af frygt og skam. Venner af alkoholikere kan have svært ved at forstå hvad der foregår, og hvordan de kan hjælpe. De kan føle sig magtesløse overfor situationen.

Kan man forebygge alkoholisme?

Det er vigtigt at være opmærksom på sin egen drikkevaner, og hvis man har en familiemedlem, der lider af alkoholisme. Dette skyldes, at man kan være disponeret for afhængighed. Dermed kan alkoholisme siges at være arveligt.

Hvis man har en far eller mor, der lider af alkoholisme, så har man øget risiko for selv at blive afhængig af et rusmiddel. Dog skal man huske på, at selvom man har øget risiko for at udvikle afhængighed, betyder det ikke nødvendigvis, at man kommer til at blive afhængig af noget. Man skal altså ikke leve i frygt for at blive alkoholiker, med mindre man observerer, at man faktisk drikker mere end sundhedsstyrelsen anbefaler.

Der findes mange forskellige metoder til alkoholbehandling. Den eneste rigtige behandling for dig, er den behandling som virker og som stopper dit alkoholmisbrug. Søg hjælp hos en professionel, hvis du oplever, at du ikke kan styre dit alkoholindtag.


Annonce