Annonce

Annoncørbetalt Indhold Direkte

Annoncørbetalt Indhold Direkte er artikler og billeder, der er leveret direkte og uredigeret af annoncøren selv. Netsundhedsplejerske.dk er således ikke involveret i udviklingen af indholdet. Se flere.

De forskellige typer af kosmetisk tandretning, der findes

Der findes mange forskellige typer af kosmetisk tandretning. Nogle af de mest populære er: Invisalign, Lumineers, Porcelain Veneers og Cosmetic Bonding. Hver type har sine fordele og ulemper, så det er vigtigt at gøre sig nogle overvejelser, inden man vælger den type kosmetisk tandretning, der passer bedst til én selv.

Hvad er Invisalign?
Invisalign er en alternativ behandling til traditionelle togskinner. Invisalign bruges til at rette op på forskellige tandstillingsproblemer, herunder overbid, underbid og krydsbid. I modsætning til metal, der er synlige og kan være ubehagelige at have på, er Invisalign mindre synlige og mere behagelige at have på. De fleste mennesker vil ikke engang bemærke, at du har dem på!

Invisalign behandlinger består af en række gennemsigtige plastikskinner, der gradvist flytter dine tænder ind i den ønskede position. Du skal bære hver aligner i cirka to uger, før du skifter til den næste i serien. Hver ny aligner vil gradvist flytte dine tænder lidt mere, indtil de er i den endelige position.

Er kosmetisk tandretning dyrt?
Kosmetisk tandretning kan være en dyr fornøjelse, men det behøver ikke nødvendigvis at være det. Der er mange forskellige typer af kosmetisk tandretning, og derfor er der også stor forskel på prisen. Nogle af de dyreste former for kosmetisk tandretning er porcelænsfacader, hvor en tandlæge laver en model af dine tænder, som derefter bliver sendt til et laboratorium, hvor de bliver lavet i porcelæn. Porcelænsfacader kan koste op til 10.000 kroner per facade, så det er bestemt ikke billigt. En anden form for kosmetisk tandretning er guldkroner eller -stifter. Guldkroner og -stifter bruges typisk til at styrke en tand eller flere tænder, som har fået skader eller er blevet svage over tid. Guldkroner og -stifter kan dog være meget dyre, da de ofte skal laves specielt til den enkelte patient, og derudover skal guldet også smeltes ned og støbes på ny. Guldkroner kan derfor let koste 5-10.000 kroner per styk.

Er der nogen ulemper forbundet med kosmetisk tandretning?
Nej, der er ikke nogen ulemper forbundet med kosmetisk tandretning. Tandretning er en procedure, der bruges til at rette tænderne, så de står lige, og dermed undgår at slide på hinanden. Kosmetisk tandretning er den type tandretning, der fokuserer på at forbedre udseendet af dine tænder. Dette kan gøres ved at justere størrelsen, formen eller farven på dine tænder. Kosmetisk tandretning kan også omfatte behandlinger såsom blegning eller bonding.

Der er mange forskellige typer af kosmetisk tandretning, der findes i dag.

Galleri

Klik for større udgave


Annonce